24 Eylül 2024 Salı

Ankara?da sosyalistlerin açlık grevi ikinci gününde

İstanbul?dan açlık grevi direnişini devralan ESP, SKM ve SGDF üyeleri, direnişin ikinci gününde Halkevleri, DİSK, SES ve İHD?yi ziyaret etti. HDK ise, direnişçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.
Hapishanelerde tecride karşı direnişte olan tutsaklara ses olmak için İstanbul’dan bayrağı devralana ESP, SKM ve SGDF üyeleri, Ankara’da açlık grevlerinin ikinci gününde kurumları ziyaret etti. 
 
İHD: BİR AN ÖNCE ADIM ATILMALI
 
İHD Ankara Şubesi’ni ziyaret eden sosyalistler MYK Üyesi Nuray Çevirmen ve Şube Eşbaşkanı Fatih Kanat ile görüştü.
 
Açlık grevindeki sosyalistler, başından beri tecride karşı direnişin içinde yer aldıklarını belirterek, Leyla Güven ve hapishanelerdeki tutsakların sesini daha da yükseltmek için İstanbul’un ardından Ankara’da da açlık grevi direnişine başladıklarını belirtti. 
 
İHD Şube Başkanı Kanat, direnişin taleplerinin haklı ve meşru olduğunu belirterek, tecridin kaldırılması gerektiğini söyledi. Kanat, çocukar ölmesin diyen Ayşe öğretmenin tutuklanmasının, TTB’lilere 20 yıl hapis cezası verilmesinin hukuksuzluk olduğunu belirtti, devletin sessizliğine işaret etti. 
 
İHD MYK üyesi Nuray Çevirmen, tutsaklarla görüşmeler yaptıklarını belirterek, bir an önce adım atılması gerektiğini söyledi.
 
SES: İNSANLARIN YAŞAMASINI İSTİYORUZ
 
ESP, SKM ve SGDF üyeleri, ardından SES Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Açlık grevi direnişçisi Helin Uci, tüm kamuoyunun birlikte mücadele etmesi gerektiğini belirtti, “ancak böyle sesimizi daha erken duyurabiliriz” dedi. İktidarın, direnişi görmezden geldiğini kaydeden Uci, sendikaların, siyasi parti ve örgütlerin bir araya gelerek, acilen harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
 
SES Eşbaşkanı İbrahim Kara, Leyla Güven’i ziyaret ettiklerini hatırlattı, “Açlık grevleri politik bir eylemdir, insanların gözümüzün önünde erimesini istemiyoruz. Taleplerinden bağımsız bir tartışma yürütüyoruz, insanların yaşamasını istiyoruz, sağlıksız olan her ortamı bir şekilde sağlıklı hale getirmek istiyoruz” dedi. 
 
Açlık Grevlerini İzleme Komisyonu içerisinde yer aldıklarını ifade eden Kara, SES olarak ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.
 
GÖRGÜN: SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ
 
DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün’le görüşen sosyalistler, tecridin kırılması için sokak ayağının daha güçlü örülmesi gerektiğini söyledi.
 
Açlık grevlerinin kritik aşamaya ulaştığını söyleyen Görgün, süreci takip ettiklerini belirtti.
 
HALKEVLERİ: ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ
 
Direnişteki sosyalistler, Halkevleri Genel Merkezi’ni de ziyaret etti, MYK ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Açlık grevi direnişini desteklediklerini belirten Halkevi yöneticileri, “Ortak bir çağrı varsa, elimizden geleni yaparız” dedi. Görüşmede, sokak ayağının güçlendirilmesi için önerilerde bulunuldu.
 
HDK: DİRENİŞİNİZ ÖNEMLİ VE DEĞERLİ
 
HDK Ankara Eş Sözcüsü Hüseyin Aslan ile HDK Genel Meclis üyesi Ali Sağ, ESP Genel Merkezi’nde direnişteki sosyalistleri ziyaret etti. 
 
Direnişe yönelik sessizliğe dikkat çeken Aslan, “Bu nedenle direnişin çok önemli ve değerli. Kritik günlere girdik. Sizin direnişiniz, dışarından yükselen diğer sesler onalara umut olacak, güç verecek” dedi.