20 Eylül 2024 Cuma

AKP emekliler ile ilgili önergeyi de reddetti

HDP'nin emeklilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için verdiği araştırma önergesi de AKP'li milletvekillerinin oyları ile reddedildi
HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, emeklilik hakkı kazandığı halde bu haklarından mahrum edilenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla Meclis'e araştırma önergesi sundu.
 
Emeklilerin ezici çoğunluğunun açlık ve yoksulluk sınırının çok altında yaşamaya çalıştığına dikkat çekilen önergede, "Emekliler hayatlarını bu ülkede çalışarak geçirmelerine rağmen ekonomik büyümeden pay alamamaktadırlar. 2017’de ekonomi yüzde 7,4 büyümesine rağmen emeklilerin ilk aylık hesaplamasına 2,2 gibi düşük bir oran yansıdı" denildi.
 
Emeklilik yaş sınırının da yüksek olduğunun altı çizilirken, "Emeklilik yaşının yükselmesi ve yıl ve prim gün sayısının tamamlayanların yaş koşuluna takılması nedeniyle büyük mağduriyetler ortaya çıkmaktadır" ifadesi yer aldı.
 
Önergede, emeklililerin sayısız sorunlu uğraşırken, ayrıca emeklilik hakkının gasp edilmesinin mağduriyetleri artıracağı vurgulandı.
 
HDP, emeklilerin sorunlarının çözümü ve emeklilik hakkı kazandığı halde bu hakkında mahrum edilenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için Meclis araştırma önergesi verdi.
 
Ancak önerge, AKP'li milletvekillerinin oyları ile reddedildi.