18 Eylül 2024 Çarşamba

AKP beyannamesi: Güçlü hükümet, güçlü Türkiye

AKP'nin 24 Haziran seçim sloganı, Genelkurmay'ın sloganını hatırlattı: "Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye." Erdoğan, kurmak istediği tek adam yönetimini "ahenk içinde ve hızlı çalışma" olarak tanıttı. Erdoğan'ın en önemli projesi ise eski stadları "millet bahçesi"ne dönüştürmek.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Seçim Beyannamesini açıkladı. Ankara Spor Salonunda düzenlenen etkinlikte milletvekili adayları da tanıtıldı. 
 
Salona, AKP'nin 24 Haziran seçimlerinin ana sloganı olan "Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye" pankartı asıldı. Slogan, Genelkurmay'ın 2012 yılında billboardlara astırdığı "Güçlü ordu güçlü Türkiye" pankartlarını anımsattı. 
 
Toplantıda konuşan Erdoğan, "24 Haziran'da cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 50'nin üzerinde bir oranla kazanmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda parlamentoda da güçlü bir grup kurmamız gerekiyor. Bunun yolu milletimizle iyi bağlar kurmaktan geçiyor. Biz milletimizin huzuruna hiçbir zaman eli boş çıkmadık" dedi. 
 
KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE!
 
Yeni dönemde dijitalleşmeye özel bir yer ayırdıklarını söyleyen Erdoğan, tüm kazanımları ve hakları tehdit altında olan kadınlarla ilgili "Yeni başarı hikayeleri yazacağız. Kadınlarımızın kalkınma sürecine aktif katılımını destekleyeceğiz. Kadınların iş gücüne katılma oranını yüzde 40'ın üzerine çıkaracağız" iddiasında bulundu.
 
AKP döneminde kadına şiddet yüzde 1400 artmışke, Erdoğan, kadına şiddete karşı mücadeleye devam edeceklerini savundu. 
 
YÖNETİM MODELİ: TEK ADAM
 
Özel sektörün rolünü güçlendirececeklerini söyleyen Erdoğan, planladıkları yeni yönetim modeline dair de bilgi verdi. Erdoğan, tek adam yönetimini "ahenkli çalışma, hızlı karar alma" olarak sundu: "Milletimiz 24 Haziran'da bir sandıkta Meclis'e göndereceği milletvekillerini, diğer yanda kendini yönetecek cumhurbaşkanını seçecek. Yeni dönemi 'Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Bağımsız Güçlü Türkiye' şiarıyla yola devam edeceğiz. Bağımsız, güçlü ve tarafsız yargı ile demokrasimizi sağlam temeller üstüne oturtuyoruz. 24 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı kadar Meclis'te çoğunluğu almak da önem kazanıyor. Meclis ile Cumhurbaşkanı ne kadar ahenk içinde çalışırsa Türkiye o kadar kazançlı çıkacaktır. Cumhurbaşkanı tarafından kurulacak hükümet, milletimize hizmet için çalışacaktır. Yeni sistemle, hızlı karar alma makanizmasıyla hizmete odaklanacağız."
 
Özellikle OHAL döneminde tüm hak ve özgürlükler rafa kaldırılmışken, "Asla demokrasiden, özgürlükten taviz vermedik" diyen Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinden sonra demokrasiyi geliştirmeye devam edeceklerini ileri sürdü. TL'nin sürekli değer kaybettiği ve ekonomik kriz çanları çalan şu günlerde Erdoğan'ın "Türkiye'yi ekonomide olduğu gibi demokraside de bir üste lige çıkartacağız" şeklindeki sözleri dikkat çekti. 
 
Erdoğan, hükümetinin politikalarının tam tersi açıklamalarını sürdürürken, "Toplumdaki her bireyin hayat tarzına gösterdiğimiz saygıyı bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz" dedi. 
 
CEMEVLERİNE STATÜ VERİLECEK AMA...
 
Alevilerin ibadethanesi olan cemevlerini "geleneksel irfan merkezi" olarak tanımlayan Erdoğan, cemevlerine hukuki statü tanıyacaklarını söyledi. Aleviler, cemevlerinin ibadethane olarak statüye kavuşturulmasını talep ediyor.  
 
Erdoğan, önümüzdeki yıldan itibaren tüm okulların tam gün eğitime geçeceğini, kültür ve sanatın yeni dönemde öncelikleri arasında yer alacağını da söyledi.
 
EKONOMİMİZDEKİ BAŞARININ SIRRI...
 
Enflasyon sürekli artış göstermesine rağmen yoksullukla mücadelenin en başarılı oldukları alanlardan birisi olduğunu iddia eden Erdoğan, "Bizim ekonomideki başarımızın sırrı, güven ve istikrar iklimini sağlamış olmamızdır. Eflasyonla ilgili önlemleri seçimden hemen sonra alacağız" dedi.
 
Cumhurbaşkanı, Antartika'daki Türk bilim üssünü önümüzdeki yıl hizmete açacaklarını belirtirken, artık adeta "şehir efsanesine" dönen Türkiye'nin otomobil projesini hızla hayata geçirecekleri söyledi. 
 
Erdoğan, "Çevre sorunlarına ve iklim değişikliğine karşı alınacak önlemleri geleceğimize karşı bir sorumluluk olarak görüyoruz" açıklamasından hemen sonra İstanbul başta olmak üzere marka şehirleri dünya çapında cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi. Bu açıklaması, İstanbul için yeni rant ve talan projeleri geleceği konusunda kaygı yarattı.  
 
Dış politika konusunda "Amerika ile sorunlarımızı aşarak müttefiklik hukukuna uygun bir zemine taşıyacağız" diyen Erdoğan, Rusya ile ilişkileri de geliştireceklerini belirtti. Erdoğan, "Suriye tüm terör örgütlerinden temizlenene kadar ülkedeki faaliyetlerimizi artırarak sürdüreceğiz" dedi. 
 
Erdoğan'ın bir diğer seçim rüşveti polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerinin emeklilik ek göstergelerinin 3600'e çıkarılması oldu. 
 
SEÇİMİN EN ÖNEMLİ PROJESİ...
 
"Bana göre bu seçimlerin en önemli projesi" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "İstanbul'un merkezi bölgesindeki eski stadları millet bahçelerine dönüştürüyoruz. Bunların en önemlisi 29 Ekim'de Atatürk Havalimanı'na kuracağımız millet bahçesi. Eskişehir'de, Bursa'da, Trabzon'da, Gaziantep'te, Adana'da, Mersin'de, Samsun'daki eski stadları millet bahçesine dönüştürüyoruz. Şimdi soruyoruz kimmiş çevreci? Bu zamanan kadar milyarlarca fidan diktik."