24 Eylül 2024 Salı

Akbelen direnişçileri Meclis'te: Topraklarımızı vermeyeceğiz

Akbelen direnişçileri Meclis'te mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizdi. "3 günlük ömrümüz var" diyen köylü kadınlar, "Askerler çamlarımızı elimizden aldı ama toprağımız vermeyeceğiz" dedi. Köylüler, "Güneş paneli de rüzgar gülü de kurabiliriz, ağaç da dikebiliriz geriye. Yeter ki termik kapansın topraklarımız kalsın" vurgusu yaparken, direnişçiler kamuoyuna şu soruyu yöneltti: "Akbelen için TOMA'ların önünde siper olmaya var mısınız?"

Meclis bugün Akbelen Ormanı için olağanüstü toplandı. Partilerin Meclis grup toplantılarına katılan köylüler, neden direndiklerini anlattı ve taleplerini yineledi.

'ASKERLER ÇAMLARIMIZI ELİMİZDEN ALDI AMA TOPRAKLARIMIZI VERMEYECEĞİZ'
Söz alan bir köylü her gün toprağı ilaçlamalarına rağmen mahsul alamadıklarını söyledi. "Hiçbir şeyimiz kalmadı. Yeter artık ne mahsulümüz, ne çamımız ne balımız ne arımız kaldı" diyen köylü kadın, arılarının hasta olduğunu bu nedenle eşinin arıları veterinere götürdüğünü söyledi ve aktardı: "Eşim veterinere gitti, 'bu hastalığı nereden buldun, senin arıların nerede, oradan hemen kaldıracaksın' demiş. Kömürün tozu yukarı çıkıyor aşağıya arıların üstüne iniyor. 3-5 seneden beri direniyoruz askerler elimizden aldı çamlarımızı ama topraklarımızı vermeyeceğiz. Ormanın içinde hayvanların orada kimi kör olmuş kimi hasta olmuş kimi ölmüş. Güneş paneli de rüzgar gülü de kurabiliriz, ağaç da dikebiliriz geriye. Yeter ki termik kapansın topraklarımız kalsın. 3 günlük ömrümüz var."

'MARJİNAL GRUPLAR AKBELEN'İ SAVUNMAYA DEVAM EDECEK'
CHP grup toplantısında konuşan Akbelen direnişçilerinden Necla Işık ise  "TOMA'ların önünde siper olmaya var mısınız" diye sordu. "Ben bunun sözünü almak için, 90 yaşındaki Zehra ninem için buradayım" diyen Işık "Bu marjinal gruplar savunmaya devam edecek" dedi.

'AKBELEN ORMAN BİZ DE KÖYLÜ KALALIM'
Bir başka köylü kadın ise "Zeytinimiz, cevizimiz, balımız ve kesilen çamlardan kalan dallarımızla Meclisteyiz. Milas köylüleri olarak milletin vekillerinin Akbelen için çözüm bulmasını istiyoruz. Akbelen orman kalsın, biz köylü kalalım" ifadelerini kullandı.

Saadet, CHP,  TİP, Yeşil Sol Parti grubuyla görüşen direnişçiler, orman kıyımını durdurma taleplerini bir kez daha yineledi.