20 Eylül 2024 Cuma

'Ailelere değil, iş cinayetlerine barikat kurulsun'

Galatasaray Meydanı'nda yapılmak istenen 76. Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne izin verilmedi. Bir Umut Derneği önünde yapılan açıklamada, "Barikatların ailelere değil, iş cinayetlerinin faillerine kurulmasını istiyoruz" denildi.
Adalet Arayan İşçi Aileleri, Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştinmek istediği 76. Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne izin verilmedi. Bunun üzerine Bir Umut Derneği önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.
 
İş cinayetlerinde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının taşındığı eylemde aileler adına konuşan İdris Çabuk, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin Eylül raporunda en az 157 işçinin hayatını kaybettiğini hatırlattı, iş cinayetlerinin son bulmadını söyledi.
 
Çabuk, "Her gün onlarca işçi çalışırken yaralanıyor, sakat kalıyor, hastalanıyor ve ölüyor. Davalarda hayatını kaybeden işçilere kusur yükleniyor. Tüm sorumlular yargılanmıyor veya ödül gibi cezalar alıyor. Cezasızlık iş cinayetleri davasıyla en çok anılan durum haline geliyor. İş cinayetinde yakınlarını kaybeden, yıllardır mücadele eden ailelerinin kamusal alandaki kürsüsünün yasaklanmasını kabul etmiyoruz. İş cinayetleri son bulana, tüm sorumlular layığıyla yargılanana kadar Galatasaray Meydanı'nda olmaya devam edeceğiz. Barikatların ailelere değil, iş cinayetlerinin faillerine kurulmasını istiyoruz" diye konuştu.
 
28 Nisan'ın İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenleri Anma ve Yas Günü ilan edilmesini isteyen Çabuk, imza kampanyalarına destek çağrısı yaptı.