24 Eylül 2024 Salı

Adliye emekçileri sağlıksız ortamda çalışıyor

BES, Karşıyaka Adliyesi Çiğli Ek Binada çalışma adliye emekçilerinin sorunlarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Büro Emekçileri Serdikası (BES) Karşıyaka Adliye Temsilciliği, Karşıyaka Adliyesi Çiğli Ek Binada çalışma sağlığına uygun olmayan ortamda çalıştırılan yargı emekçilerine ilişkin sendikanın Karşıyaka Adliye Temsilciliği önünde basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada, "Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı ile yapılan görüşmede sorunlarımızın çözüme kavuşturulmasını talep ettik bu sorunlar şu şekilde sıralanmaktadır. Yaklaşık iki yıla yakındır yemek ödeneğimiz devlet tarafından geldiği halde bizler pandemi nedeniyle yemek yiyemiyoruz. Sebebini sorduğumuzda başsavcımız 'bu ana kadar gönderilen ve biriken parayı Karşıyaka adliyesinde şu an açık olan yemekhanede Karşıyaka'da çalışan personel için yemek çıkarttıklarını Çiğli Ek Binaya sadece günlük kişi başı 1,5 TL aktarabileceğini ifade etmiştir. Buna mukabil kendisine buraya ilk geldiğimizde yemek 14.00 TL idi bunun 6.00 TL'sini biz karşılıyorduk geri kalan 8.00 TL'yi siz karşılıyordunuz. Üstelik birikmiş paramızda yoktu' diye sorduğumuzda 'o zaman Çiğli Belediyesi karşılıyordu' diye cevap vermiştir. Çiğli Belediye başkanımızda bunu yalanlamamış ancak 'şu an belediyenin böyle bir imkânı yok' diyerek Çiğli Ek Binada çalışan adliye personelini görmezden gelip açlığa ve sefalete mahküm etmiştir" denildi.

BES açıklamasında yaşanılan sorunlar şöyle sıralandı:
🔹Yemek yiyemiyoruz: Yemek yiyebilmemiz sağlanmalıdır.
🔹Asansör bakımsız: Hergün birimiz asansörde kalıyoruz aydınlatması yok tam bir korku tüneli.
🔹Temizlik yetersiz: Belediye ilk zamanlarda yemekte olduğu gibi verdiği 2 temizlik elemanını geri çekti tek temizlik personelimiz iyi çalışmasına rağmen koca kata yetişemiyor.
🔹Tuvaletlerin kokusu: Bütün katı sarıyor yakında bulunanlar kapıyı açıp çalışamıyorlar erkek ve bayan tuvaletleri karşı karşıya olup rahatsızlık yaratmaktadır araya paravan konulmalıdır.
🔹Hijyen ve temizlik: Maalesef lavabolarda kullanılan malzemeler kalitesiz olup ellerin tahrişine neden olmaktadır.
🔹HES kodu: Her nedense bütün kurumlarda ve Karşıyaka adliyesinde halen uygulanan hes kodu sorulması çiğli ek binada uygulamadan vazgeçilmiş olup Allah a emanet çalışmaktayız hes kodu sorulmalıdır.
🔹Postahane sorunu Özellikle mübaşir arkadaşlarımızın posta hizmetlerini yapmalarına çözüm bulunmalıdır.
🔹Güvenlik sorunu: Hizmetlilerimizden hakimlerimize kadar tedirginlik yaşamaktayız han içerisinde güvenlik zafiyetinin giderilmesi gerekir.
🔹Personel eksikliği: Personel eksikliğinin bir an evvel giderilmesi gerekir bu hususta hakimlerimiz de personelde büyük sıkıntı yaşanmaktadır ek görevler performansımızı olumsuz etkilemektedir.
🔹Otopark sorunu: Çalışan personel ve hakimlerimizin bir kısmı da araçlarını park edecek yer bulamıyorlar.