1 Ekim 2024 Salı

Adalet Nöbeti 458. gününde: Taleplerimiz karşılanana kadar buradayız

Adalet Nöbeti'nin 458. gününde aile, talepleri karşılanana kadar nöbeti sürdüreceklerini kaydetti. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 458. gününde devam ediyor.

Sağlık sorunlarına rağmen nöbeti kesintisiz sürdüren Emine Şenyaşar, "458 gündür burada oturuyoruz. Oğlum Fadıl yaklaşık 4 yıldır suçsuz bir şekilde cezaevinde tutuluyor. Adalet sağlanana kadar ben buradan kalkmayacağım. Herkes için adalet istiyoruz. Bizim iki talebimiz var; oğlumun serbest bırakılması ve katliama karışan herkesin tutuklanması. Taleplerimiz karşılanmadı, karşılanan kadar ben buraya geleceğim" dedi.

Aile sosyal medya hesabından oyuncu Müjdat Gezen, Nihal Yalçın, sanatçı Aynur Doğan ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2015 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'ni hesaplarını etiketleyerek, "Adalete ulaşma konusunda milyonlara umut olan, Türkiye'de adaletten bahsedildiğinde ilk akla gelen annenin mücadelesi Şanlıurfa Adliyesi kapısında 458'inci günde devam ediyor" mesajını paylaştı.