24 Eylül 2024 Salı

Adalet Bakanlığı Şenyaşar ailesiyle görüşmeyi reddetti

Adalet Nöbetinin 24. gününde olan Şenyaşar Ailesinin görüşme talebini Adalet Bakanlığı reddetti.

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP eski milletvekili Halil İbrahim Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından iki oğlu ve eşi katledilen Emine Şenyaşar ve yaralı olarak kurtulan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Milletvekili Ferit Şenyaşar, Ankara'da bulunan Adalet Bakanlığı önüne taşıdıkları Adalet Nöbetinin 24. gününde.

Şenyaşar ailesi, bakanlık önüne gitmeden önce Meclis bahçesinde basın açıklaması yaptı. Anne Şenyaşar, "Adalet" yazılı dövizi taşıdı. Açıklama yapan Ferit Şenyaşar, annesinin diz rahatsızlığına rağmen tekerlekli sandalye ile her gün bakanlığa gittiğini anımsattı. Adalet Bakanlığı'ndan taleplerinin olduğunu ve bu taleplerinin yargıya müdahale olmadığını, tam tersi yargıya müdahalesi olanların engellemesi olduğunu ifade eden Şenyaşar, "Yargıya müdahale eden bir el var. Bu elin kaldırılmasını istiyoruz. Kardeşimiz suçsuzdur. 5 yıldır tutukludur. Güvenlik kamera görüntüleri var. Bilirkişi raporu var. Bunlar kardeşimin lehine olan delillerdir. Bütün bu deliller ortada olmasına rağmen hala kardeşim tutukludur. 3 insanımız katledilmiş, bir insanımız da haksız ve hukuksuz bir şekilde tutukludur" dedi.

Şenyaşar, annesinin bu nedenle eve gitmediğini ve birlikte mücadelelerini sürdürdüklerini söyledi.

Şenyaşar ailesi, daha sonra bakanlığa kadar yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe, İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Nuray Çevirmen ve İHD Ankara Şube Eşbaşkanı Aslı Saraç da katıldı. Ancak polis, İHD'lileri engelleyerek, yürüyüşe katılmasını engellemeye çalıştı. Polis ayrıca basın mensuplarının görüntü ve fotoğraf almasını engelledi. Bakanlık önüne gelen Şenyaşar ailesi, bakan ile görüşme taleplerini iletti. Bakanlık yetkilileri, bakanın görüşme talebini reddettiğini bildirdi. Aile, buna rağmen bakanlık kapısında eylemini sürdürdü.