24 Eylül 2024 Salı

ACTİT ve SKB üyeleri grevdeki Monoprix işçilerini ziyaret etti

ACTİT ve SKB üyeleri, Paris'te kötüleşen iş koşulları nedeniyle greve giden supermarket tekeli Monoprix çalışanlarına dayanışma ziyaretinde bulundu.

Fransa'nın başkenti Paris'in Republique semtinde bulunan supermarket tekeli Monoprix'de geçtiğimiz Cuma günü başlayan grev devam ediyor. Kötüleşen iş koşulları nedeniyle greve giden supermarket çalışanlarına CGT sendikası destek veriyor.

Çalışmalarını Paris'te sürdüren AvEG-Kon'a bağlı ACTIT yönetim kurulu ile SKB üyeleri grevdeki işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.

Grevdeki işçilerle bir süre sohbet eden ACTIT üyeleri, CGT yetkililelerinden duruma ilişkin bilgi aldı. Şubedeki çalışma koşullarının kötüleşmesinin sadece yeni atanan müdürle alakalı olmadığını belirten CGT temsilcisi, gün geçtikçe birçok Monoprix şubesinde işçilere dönük kötü muamelenin arttığını ifade etti. Republique Monoprix'de başlayan grevle birlikte, başka bir şubede de işçilerin greve hazırlandıkları öğrenildi.

Süpermarket müşterilerden, ACTIT ve SKB gibi örgütlerin desteklerinin kendilerine enerji verdiğini belirten CGT temsilcisi, daha fazla desteğe ihtiyaçlarının olduğunu vurguladı.

ACTIT temsilcisi ise, işçi ve emekçiler arasında dayanışmanın grevin başarısı için önemli bir yerde durduğunu ifade etti. Kendi üyelerinin belli aralıklarla dayanışma ziyaretlerini sürdüreceklerini söyleyen ACTIT temsilcisi, kararlı mücadelenin kazanımla sonuçlanacağına inandıklarını belirterek, grevdeki işçilere başarılar diledi.