24 Eylül 2024 Salı

ACTİT ve SKB: Grevdeki Monoprix işçilerinin yanındayız

ACTİT ve SKB, Paris'te bulunan supermarket tekeli Monoprix'de 25 Haziran'da başlayan greve ilişkin yaptığı açıklamada, grevin başarıya ulaşması için dayanışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Fransa'nın başkenti Paris'in Republique semtinde bulunan supermarket tekeli Monoprix'de CGT sendikasının destek verdiği grev sürüyor. Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTİT), Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) yaptığı açıklamada grevin başarıya ulaşması için dayanışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

ACTİT ve SKB açıklamasında "Pandemi ile birlikte her yerde olduğu gibi Fransa'da da işçi ve emekçilere yönelik hak gaspleri ve saldırılar artıyor. Kendini güvenceye almak isteyen sermayedarlar işçi ve emekçilere karşı yeni yasalar çıkartarak hak mücadelelerini ve direnişleri yasaklı hale getirmeyi, kırıntılara rıza göstermelerini sağlamaya çalışıyor" denildi.

Fransız işçi ve emekçileri, gençleri ve kadınları sermayedarların saldırılarına boyun eğmeyeceğini tarihi isyan, direniş ve devrimleriyle gösterdiğini ve göstermeye devam etitği hatırlatılan açıklamada, "Neredeyse irili ufaklı bir çok iş kolunda tekil direnişler var. Paris'in Republique semtinde bulunan supermarket tekeli Monoprix'de 25 Haziran günü başlayan grev de bunlardan biri. Kötüleşen iş koşulları nedeniyle greve giden supermarket çalışanlarının direnişi tüm coşkusuyla sürüyor. CGT sendikasının da destek verdiği grev, şubedeki çalışma koşullarının kötüleşmesi bakımından tekil bir örnek değildir. Gün geçtikçe birçok iş kolunda, işçilere dönük kötü muameleler artarak sürüyor" diye kaydedildi.

Başından bu yana hemen her gün grev ve direnişi dayanışma ziyaretleriyle destekleyen ACTIT ve Fransa SKB, bu mücadelenin başarısı ve kazanımla sonuçlanması için dayanışmalarını sürdürceklerinin altını çizdi.