24 Eylül 2024 Salı

Açıklamalarına izin verilmeyen aileler oturma eylemi yaptı

Açlık grevindeki çocuklarının durumuna dikkat çekmek amacıyla Koşuyolu Parkı'nda yapmak istedikleri açıklamaya izin verilmeyen aileler, "Leyla Güven onurumuzdur" sloganıyla oturma eylemi yaptı.
Hapishanelerde açlık grevinde olan tutsakların aileleri etrafını bariyerlerle kapatılan Koşuyolu Parkı'nda yapmak istediği basın açıklamasına polis izin vermedi. Ablukaya alınan aileler, polisin tutumunu protesto etmek amacıyla oturma eylemine başladı. Ailelere eşlik eden HDP Diyarbakır milletvekilleri Saliha Aydeniz ve Musa Farisoğulları'nın polislerle yaptığı görüşme sonucu ailelerinin yarım saatlik oturma eylemi yapmasına izin verildi.
 
Polis çemberi içerisinde kalan HDP milletvekili Saliha Aydeniz, bir polis tarafından cinsel tacize uğradığını ifade ederek tepki gösterdi. Söz konusu polis, amirleri tarafından gruptan uzaklaştırıldı. Polis amirinin HDP'li Aydeniz'e, "Size temas edilmesinden hoşlanmıyorsanız siz de o kadar girmeyin grubun içine" demesi ve HDP'li vekilleri aileleri yönlendirmekle suçlaması dikkat çekti.
 
Bir süre polis ablukasında oturma eylemi sürdüren aileler, TUAY-DER binasının önüne geçti. Polis eşliğinde yürüyen aileler, "Çocuklarımız onurumuzdur" ve "Leyla Güven rûmeta me ye" sloganları attı. TUAY-DER binasına gelen aileler, polis ablukası altında oturma eylemine başladı. Yaklaşık yarım saat oturma eylemini sürdüren aileler, daha sonra eylemlerini sonlandırdı.
 
Sabah saatlerinde ablukaya alınan Koşuyolu Parkı'na girmek isteyen 5’i tutuklu anneleri olmak üzere 7 kişi, polis tarafından darp edilerek gözaltına alınmıştı.