24 Eylül 2024 Salı

3 komünist tutsak daha süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı

MLKP davası tutsaklarından üçü daha bugün süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı. Zeynep Yeter, Erdener Demirel ve Deniz Aytaç'ın katılımı ile birlikte tecride karşı açlık grevi yapan komünist tutsakların sayısı 10'a yükseldi.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin son bulması için süren süresiz dönüşümsüz açlık grevi direnişine 3 komünist tutsak daha katıldı.
 
Bakırköy Kadın Hapishanesi'nden Zeynep Yeter, Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Hapishanesi'nden Erdener Demirel ve Şakran 2 No'lu T Tipi Hapishanesi'nden Deniz Aytaç bugünden itibaren süresiz dönüşümsüz açlık grevinde.
 
 
İLK EKİP DİRENİŞİNİN 61. GÜNÜNDE
 
Muhabbet Kurt (Sincan Hapishanesi), Hülya Gerçek (Bakırköy Hapishanesi) Aydın Akyüz (Kırıklar 1 Nolu F Tipi Hapishanesi) Ali Haydar Saygılı (Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Hapishanesi) 1 Mart'tan bu yana açlık grevi direnişinde.
 
2. EKİP DİRENİŞİNİN 20. GÜNÜNDE
 
Elazığ Kapalı Hapishanesi'nden Soner Çiçek, Tekirdağ 1 No'lu F Tipi Hapishanesi'nden Ercan Görtaş ve Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi'nde Hatice Duman ikinci ekip olarak 10 Nisan'da süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı. Komünist tutsaklar direnişlerinin 20. gününde.