20 Eylül 2024 Cuma

3. havalimanı işçilerinin tutuklanması Ankara'da protesto edildi

Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut ve 3. havalimanı işçilerinin tutuklanması Ankara Ulus'ta protesto edildi.
Ankara'da da Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut ve 3. havalimanı işçilerinin tutuklanması Ulus heykelde yapılan eylemle protesto edildi.
 
Eyleme, HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, KESK Eşbaşkanları Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik ile emek, meslek örgütü temsilcisi destek verdi.
 
DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, bugüne kadar aralarında Özgür Karabulut'un da olduğu 35 işçi ve sendikacının tutuklandığı bilgisini verdi. Görgün, gözaltına alınan Karabulut için, "İş cinayetlerinde katledilen, maaşları doğru düzgün ödenmeyen, bedenleri tahtakurularına yem edilen 3. havalimanı işçilerinin haklı mücadelesini yürütmüştür" dedi.
 
'ASIL TUTUKLANMASI GEREKEN TAŞERONLARDIR'
 
CHP Milletvekili Kani Beko ise "Asıl tutuklanması gereken işçiye baskı yapan  taşeronlardır. AKP döneminde 25 bine yakın işçi kardeşimizi kaybettik. Türkiye'de işçi cinayetlerinde Avrupa'da birinci dünyada 3. sırada. Cenevre'deki katıldığım her toplantıda, Avrupa ülkelerinin işverenleri bizi uyarıyordu. 'Türkiye'de hükümet, devlet ve işverenleri uyarın bu kadar işçi sağlığı iş güvenliği cinayeti başka bir yerde yok' diyorlardı" dedi.