18 Eylül 2024 Çarşamba

24 Haziran'da internet sansürü sıkılaştırılacak

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zerey, 24 Haziran'da sosyal medyada "anormal yayınların" engelleneceğini açıkladı. Zerey, "Bu tür anormal yayınların engellenmesi için BTK başkanının yetkisi var" dedi. "Anormal yayınlar"ın ne olduğu bilinmiyor, ancak seçim hilelerine ve AKP/Saray rejimine olası tepkiler olduğu tahmin ediliyor.
24 Haziran seçim çalışmaları OHAL koşullarında ve eşitsiz bir şekilde yürütülürken, AKP/Saray iktidarı seçim günü ve sonrası gelişebilecek tepkilere karşı şimdiden önlem almaya başladı.   
 
24 Haziran günü sosyal medyada "anormal yayınlar"ın engellenmesi için çalışma yapıldığı bildirildi.
 
Hürriyet’e konuşan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey, farklı kurumlardaki Siber Olaylara Müdahale Ekipleri (SOME) ve BTK bünyesindeki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nin (USOM) birlikte çalıştığını söyledi.
 
Zerey, önlemleri şöyle sıraladı: "Seçimde herkes görev başında olacak. Çünkü sosyal medya da bir şeyler olma ihtimaline karşı takip edilecek. Seçim gecesi BTK bünyesindeki USOM’da Emniyet, MİT ve siber güvenlik uzmanları ortak bir şekilde çalışacak. Seçim güvenliği bu merkezden takip edilecek. SEÇSİS sisteminin düzgün çalışması ve sosyal medyadan anormal yayınların engellenmesi için görev yapacaklar. Bu tür anormal yayınların engellenmesi için BTK başkanının yetkisi var. Bir sorunda öncelikle ilgili içeriği engelliyorlar ama 24 saat içerisinde de nöbetçi mahkemeden karar alması gerekiyor."