24 Eylül 2024 Salı

15-16 Haziran'ın 51. yılında Limter-İş'te örgütlenme çağrısı

Desan Tersanesi önünde bildiri dağıtımı yapan Limter-İş, 15-16 Haziran'ın 51. yılında tersane işçilerinin sendikası olan Limter-İş Sendikası'nda örgütlenmeye çağırdı.

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, "Tersanelerde fiili hizmet zammı uygulansın", "Sigortalar aldığımız ücretler üzerinden yatırılsın", "Tersane işçilerine Covid-19 aşısı önceliği verilsin", "Tersane işçilerinin ücretleri arttırılsın" talepli imza kampanyasını Tuzla'da Desan Tersanesi önünde sürdürdü.

Tersane önünde bildiri dağıtan Limter-İş üyeleri, 15-16 Haziran'ın 51. yılında tersane işçilerinin sendikası olan Limter-İş Sendikası'nda örgütlenme çağrısı yaptı.

İnşaat-İş Sendikası'nın da destek verdiği bildiri dağıtımı sırasında konuşan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, 15-16 Haziran Büyüş işçi Direnişinin 51. yılı olduğunu hatırlattı, "15-16 Haziran işçi sınıfının patronlara ve siyasal iktidara karşı haklarını korumak için ayağa kalktığı gündür" dedi. Patronların ve siyasal iktidarın günümüzde de işçi sınıfına yönelik saldırılarının devam ettiğini vurgulayan Saygılı, tersane işçilerinin haklarının gasp edildiğini belirtti.

Saygılı, Limter-İş Sendikasının başlatmış olduğu imza kampanyasının taleplerini şöyle sıraladı: "Tersanelerde fiili ücret zammı uygulansın, sigortalarımız aldığımız ücret üzerinden yatırılsın, çalışma saatlerinin kısaltılması ve ücretlerin arttırılması, tersane işçilerine Covid-19 aşı önceliği verilsin, iş cinayetlerine ve iş kazalarına karşı işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınsın."

Saygılı, 15-16 Haziran'ın 51. yılında tersane işçilerinin sendikası olan Limter-İş Sendikası'nda örgütlenmeye çağırdı.