1 Ekim 2024 Salı

Zihinsel engelli Suriyeli yaşlı kadın darp edildi

Antep’te zihinsel engelli Suriyeli yaşlı bir kadın "çocuk hırsızına benzediği" iddiasıyla tekmelerle darp edildi. 

Zihinsel engelli Suriyeli yaşlı kadın darp edildi
Antep’te zihinsel engelli Suriyeli yaşlı bir kadın "çocuk hırsızına benzediği" iddiasıyla tekmelerle darp edildi. Mülteci ve göçmenlere yönelik saldırılar artıyor. Antep’te zihinsel engelli Suriyeli yaşlı bir kadın, "çocuk hırsızına benzediği" iddiasıyla darp edildi. 

Uluslararası Mülteci Hakları sosyal medya hesabından yaşlı kadının darp edildiği videoyu paylaştı. Videoda yaşlı kadının tekmelendiği görüldü. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Uluslararası Mülteci Hakları "Gaziantep’te zihinsel engelli Suriyeli yaşlı kadına tekme atarak darp edilmesi ile ilgili süreç derneğimizce takip edilmektedir. Saldırgan şahıs hakkında tüm suç duyurusu, şikayet ve mahkeme süreçleri bizzat dernek avukatlarımız tarafından sonuna kadar takip edilecektir.

İlgili şahıs Gaziantep Emniyeti tarafından tespit edilerek gözaltına alınmış, hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatılmıştır. Dava sürecini dernek olarak takip edecek, Suriyeli teyzemizi de ziyaret edeceğiz. Buradayız ve hiç bir mazlumu yalnız bırakmayacağız" dedi.