24 Eylül 2024 Salı

Yunus Emre Şen Van'da mezarı başında anıldı

Suruç'ta katledilen 33 düş yolcusundan Yunus Emre Şen mezarı başında anıldı.

Suruç'ta 20 Temmuz 2015'te DAİŞ'in gerçekleştirdiği katliamda hayatını kaybeden 33 düş yolcusundan olan Yunus Emre Şen, Van'da mezarı başında anıldı.

Mezopotamya Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEMBYA-DER) tarafından gerçekleşen anmaya Yunus Emre'nin annesi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Halkların Demokratik Partisi Van İl Örgütü, Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Zülküf Uçar ve çok sayıda kişi katıldı.

İlk olarak Yunus Emre Şen'in mezarına karanfil bırakılırken, yaşamını yitiren 33 düş yolcusu anısına saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Zülküf Uçar kısa bir konuşma yaparak, "Yunus Emre de diğer 32 arkadaşıyla birlikte Kobanê'de olan çocuklara umut götürmek istemişti. Fakat Suruç'ta insanlık düşmanları tarafından katledildiler" dedi.

Katliamın aydınlatılmadığını ve faillerin aramızda özgürce dolaştığını söyleyen Uçar, "Bugün failleri hala aramızda dolaşıyor. İki gün önce ise Suruç Katliamı'nın aydınlatılması ve faillerin yargılanmasını isteyen gençler ise tutuklandı. Kobanê'ye umut götürmek isteyen 33 arkadaşımızı bir kez daha anıyoruz. Onlar bizlerin şehitleridir" şeklinde konuştu.