24 Eylül 2024 Salı

YSK darbesine karşı protestoda 2. gece

YSK'nın İstanbul'daki seçimleri iptal etmesi üzerine başlayan protestolar 2. gecesinde.
YSK'nın İstanbul'daki seçimleri iptal etmesi üzerine başlayan protestolar 2. gecesinde.
 
Saat 23.12: Kadıköy'de kitle Khalkedon Meydanı'nda eylemlerini sonlandırdı.
 
Saat 22.10: Gazi Mahallesi'nde kitle toplanmaya başladı
 
Saat 22.06: Saat 21.00'da Beşiktaş Kartal Meydanı'nda tekrar bir araya gelen kitle "Hükümet istifa", "Beşiktaş uyuma İstanbul'a sahip çık", "Hak verilmez alınır", "Hak, hukuk, adalet direnişle gelecek" sloganları ile Beşiktaş'ın ara sokaklarında yürüdü. Kitle yarın yine 21.00'da bir araya geleceklerinin çağrısını yaparak dağıldı.
 
Saat 21.45: Kadıköy'de kitle, "Herşey çok güzel olacak" yazılı pankart ile Bahariye Caddesi'nde üzerinden Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na doğru yürüyor.
 
 
Saat 21.41: Beşiktaş'ta "Beşiktaş uyuma, İstanbul'a sahip çık" sloganıyla yürüyüş sürüyor.
 
Saat 21.38: 1 Mayıs Mahallesi halkı, yarın akşam iftardan sonra yeniden toplanma sözü vererek, eylemin başladığı yere doğru yürüyor.
 
Saat 21.35: 1 Mayıs Mahallesi'nde "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Halkımız saflara hakkını almaya", "Her yer Taksim her yer direniş" sloganları ile kitle ana yoldan sonra pazar sokağına girdi. Yürüyüş ara sokaklarda devam ediyor. Kimi zaman alkış zılgıt ve zılgıtlarla tempo tutuluyor.
 
Saat 21.30: Beşiktaş'taki kitle, meydana ulaştı, "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganı atılıyor. 
 
Saat 21.27: 1 Mayıs Mahallesi'nde halk yürüyüşe geçti. "Hırsız AKP işbirlikçi YSK" sloganları atılıyor. ESP üyeleri, yürüyüş öncesinde mahallede dolaşarak yürüyüşe çağrı yaptı.
 
Saat 21.25: Beşiktaş'taki Kartal heykelinin önünde toplanan kitle, Beşiktaş Meydanı'na yürüyor. Kitle, eline aldığı her aletle ses çıkartıyor.  "Hükümet istifa" sloganı atılıyor.
 
 
Saat 21.23: Kadıköy'de kitle "Herşey çok güzel olacak" pankartını açtı. 
 
 
Saat 21.20: 1 Mayıs Mahallesi halkı da sokağa çıktı. Kadınlar tencere ve tavalarla ses çıkarıyor. Araçlar kornalar çalıyor. "Hak, hukuk, adalet" sloganları atılıyor.
 
Saat 21.20: Beşiktaş'taki Kartal heykelinin önünde kitle yeniden toplandı.
 
Saat 21.18: Zeki Göker Kültür Merkezi'nin önünden yürüyüşe başlayan kitle, Altıyol'a ulaştı. 
 
Saat 21.05: Kadıköy'de kitle, Gezi direnişinin sloganları ile yürüyüşünü sürdürüyor: Bu daha başlangıç mücadeleye devam.
 
Saat 20.50: Kitle Kadıköy'deki Zeki Göker Kültür Merkezi'nin önünde toplandı, Altıyol'a doğru yürümeye başladı. Yürüyüşe katılan BEKSAV bandosu eşliğinde kitle, sloganlar atıyor. 
 
 
BEŞİKTAŞ VE TAKSİM'DE EYLEM
 
YSK'nın İstanbul'daki seçimleri iptal etmesi üzerine Beşiktaş'ta toplanan kitle iradelerine sahip çıkacaklarını belirtti. Avukatlar da Taksim'deki İstanbul Barosu'nun önünde "demokrasi nöbeti" tuttu. 
 
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul'da seçimleri iptal edilmesine üzerine Beşiktaş Kartal Heykeli önünde bu akşam da eylem yapıldı.
 
Kitle sık sık "İstanbul bizim memleket bizim", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz", "Direne direne kazanacağız", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "YSk halka hesap verecek" sloganlarını attı.
 
Kitle adına konuşan Murat Yıldırım, AKP'nin İstanbul'u kaybetmek istemediğine dikkat çekti, "İstanbul'un bütçesi kendilerine, haramilere, Ensar Vakfı'na aktarılıyor. 'İstanbul da bizim memleket de bizim' dedik, 'AKP'ye bir daha vermeyeceğiz' dedik. AKP ne yaparsa yapsın İstanbul'un bizim, referandumda da gördük. İstanbul'a sözümüzü tutmaya hazırız. İstanbul'u haramilerin elinden aldık, bir daha vermeye niyetimiz yok. Her akşam saat 21.00'de ses çıkartmaya devam edeceğiz" dedi.
 
Öte yandan İstanbul Barosu'da her akşam 20.00-21.00 saatleri arasında "demokrasi nöbeti" tutma kararı aldı. Bu akşam başlayan eylem, hafta için yapılacak ve İstanbul seçiminin yapılacağı 23 Haziran'a kadar sürecek.