21 Eylül 2024 Cumartesi

YS'den Rojava'ya yönelik saldırıya tepki: Devrimi savun!

Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırılarına tepki gösteren Young Struggle, Rojava'da ölümsüzleşen Alman MLKP savaşçısı Ivana Hoffmann'ı hatırlatarak, "İvana?nın izinde devrimimizi savunalım" dedi.
Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle (YS), Türk devletinin Rojava'nın Kobanê ve Girêspî kentlerine yönelik saldırısına tepki gösterdi.
 
Yazılı bir açıklama yapan YS, "Söz konusu sömürgeci saldırı Rusya emperyalizmin desteğiyle bir zamandır hazırlanıyor" dedi. 
 
İstanbul'daki Suriye zirvesini hatırlatan YS, açıklamasında şunları belirtti: "En son İstanbul zirvesi ile Merkel ve Macron da sömürgeci inkarcı savaşa Türkiye‘nin İdlib krizini çözmesi önkoşulu ile onayını verdi. Efrin’den sonra devrimin büyük bedeller ile savunulan ve inşa edilen Fırat’ın doğusu da sömürgeci güçlerin hedefinde. Büyük ihtimal ile Girêspî’yi işgal ederek, kantonları birbirlerinden ayırarak devrimi boğmayı hedefliyorlar."
 
"Rojava, burjuva çözümsüzlükler içinde Ortadoğu ezilenlerine bir çözüm sundu" diyen YS,  "Rojava Ortadoğu devriminin öncüsü, dünya devriminin bir mevzisine dönüştü. Sayısız genç dünyanın dört bir yanından  kazanımları savunmak üzere Rojava‘ya aktılar, ölümsüzleştiler" dedi.
 
AB emperyalistlerinin Rojava devrimine karşı Türk devletinin yanında yer aldığını belirten YS, "Merkel ve Alman devleti sömürgeci Savaş Cephesi saflarında yerini aldı. İstanbul’da Rojava’ya ve devrim güçlerine karşı savaşçılıklarını ilan ettiler" dedi.
 
Avrupa'datki gençlere "sömürgeci terör ve AB savaşçılığına başkaldır" çağrısını yapan Young Struggle, Rojava'da ölümsüzleşen Alman MLKP savaşçısı Ivana Hoffmann'ı hatırlatarak, "İvana’nın izinde devrimimizi savunalım" diye belirtti.