28 Eylül 2024 Cumartesi

Young Struggle İsviçre 5. kongresini gerçekleştirdi

5. kongresini gerçekleştiren Young Struggle İsviçre, iklim mücadelesinden Ortadoğu'daki işgale kadar bir çok konuyu tartıştı, çeşitli kararlar aldı. 

Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle İsviçre, 5. genel kongresini gerçekleştirdi. Kongre, Rojava'da 7 Mart 2015 tarihinde ölümsüzleşen MLKP savaşçısı Ivana Hoffmann ile Suruç'ta katledilen KGÖ MY üyesi Cebrail Günebakan'ın anılması ile başladı. 

"Young Struggle ile birlikte yaşanılabilir bir dünya için" şiarıyla gerçekleştirilen kongrede, "iklim mücadelesinin büyütülmesi, Ortadoğu'daki savaş ve İsviçre'deki öğrencilerin sorunları" gibi konularda tartışmalar yapıldı. Gençlerin önemli oranda rol oynadığı iklim hareketi içinde yer alınması gerektiğine dikkat çekilerek, tek bir alanda faaliyet yürütmek yerine, diğer alanlardaki faaliyetlere de katılmanın gerektiği vurgulandı.

İdlib olmak üzere Suriye savaşının Ortadoğu'ya yönelik etkilerini tartışan gençler, işgale sessiz kalmayacaklarını belirtti. Genç kadınların ve LGBTİ+'ların mücadelesi de tartışılan bir diğer konu oldu. Hanau katlimını da gündem yapan gençler, antifaşist mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini belirtti. 

Örgütsel gelişim sorunları da tartışılırken, yeni bir tüzük oluşturuldu.  Tartışmaların ardından Young Struggle İsviçre'nin yeni yönetimi belirlendi. Yeni yönetimin yüzde 85'i kadınlardan oluştu.