21 Eylül 2024 Cumartesi

Yılmaz: Görevden alınmayan tacizci öğretmen korunuyor

Kadriye Moroğlu Lisesi'nde öğrencisini taciz eden öğretmen Süleyman Duru'nun görevine devam etmesine ilişkin tepkiler sürüyor. Durumu ETHA'ya değerlendiren Eğitim Sen İstanbul 8 No'lu Şube Kadın Sekreteri Mürüvet Yılmaz "Tacizci öğretmen derhal görevden alınmalı ama korunuyor" dedi.
İstanbul Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesinden mezun olan ve bu yıl üniversiteye başlayan E.'yi taciz ettiği öne sürülen Coğrafya öğretmeni Süleyman Duru'nun görevine devam etmesine ilişkin tepkiler sürüyor. Durumu Eğitim Sen İstanbul 8 No'lu Şube Kadın Sekreteri Mürüvet Yılmaz ETHA'ya değerlendirdi.
 
Yılmaz, Eğitim-Sen olarak okullardaki taciz, tecavüz, istismar durumlarında öğrencilere yönelik psikolojik destek ve taciz eden kişinin okuldan uzaklaştırılmasına ilişkin politikalarının olduğu belirtti.
 
Taciz eden öğretmen Süleyman Duru'nun derhal görevden alınması gerektiğine vurgu yapan Yılmaz, "Lakin yönetmelik gereği olay ortaya çıktığında okulun adı çıkmasın diye erkek egemen bakış açısıyla bir soruşturma süreci başlıyor. Bu tacizci adamlar genelde korunuyor. Bakanlık, okul idareleri tacizcilerin yanında oluyor, en fazla başka bir okula görevlendiriliyorlar. Bu tacizciler hem görevden el çektirilmesi hem de gençlerin bulunduğu ortamda olmamalı. Bununla ilgili önümüzdeki süreçte bir çalışma yapacağız. Erkek dayanışmasıyla karşı karşıyayız. Bu tür vakalarda toplum tepki gösteriyor, bu bizim için artı bir şey ama bakanlık bu yönlü düzenlemeler yapmıyor. Öğrencilerin yanındayız" şeklinde konuştu.