24 Eylül 2024 Salı

Yeşil Sol Parti Gençlik Meclisi 'özel savaşa karşı görkemli direniş' kampanyası başlattı

Yeni dönemde "czel savaşa karşı görkemli direniş" kampanyasıyla mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Yeşil Sol Parti Gençlik Meclisi, "Direniş mirasımızı büyüterek halklar üzerine kara bulut gibi çöken bu sistemi bertaraf edeceğiz. Kürdistan ve Türkiye'de gençlerin maruz kaldığı bu düzeni sorumluluk alarak değiştireceğiz" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Gençlik Meclisi, yeni dönemde "özel savaşa karşı görkemli direniş" (li dijî şerê taybet, têkoşînek bi heybet) kampanyasını başlattıklarını duyurdu.

Ankara'da düzenlenen basın toplantısında açıklamayı Senem Eriş okudu. İktidarın yürüttüğü politikalarla doğanın talan edildiği, halkın iradesinin gasp edildiği, kadınlara saldırıların her geçen gün arttığı, emekçilerin emeğinin sömürüldüğü, hak ihlallerinin arttığı ve savaşın derinleştiği bir dönemden geçtiklerini belirten Eriş, ikitdarın bu politikalarının halk düşmanı olduğunu söyledi.

"İktidarın yürüttüğü en büyük halk düşmanı politika ise savaş politikasıdır" diyen Eriş, AKP-MHP iktidarının 2015'ten beri Kürt halkına karşı kesintisiz savaş halinde olduğunu vurguladı. Çoklu krizlerin temelinde Kürt halkına karşı savaş politikalarının olduğunu dile getiren Eriş, savaş politikalarının temelinde ise PKK lideri Abdullah Öcalan'a dönük tecrit olduğuna işaret etti.

"Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen mutlak tecrit beraberinde savaşı getirmekte, savaş da yoksulluğu ve sefaleti getirmektedir. Bu sebepledir ki İmralı'da tecrit altında tutulan Sayın Abdullah Öcalan değil Türkiye halklarıdır" diyen Eriş, Türkiye toplumunun İmralı'da nefessiz bırakılmaya çalışıldığını kaydetti.

İktidarın toplumu baskıyla sindirmek isterken gençleri de özel savaş politikalarıyla tarihsel rollerinden uzaklaştırmayı amaçladığını dile getiren Eriş, gençlik üzerinde özel savaşın yoğun ve sistematik olarak uygulandığını kaydetti.

Eriş, şöyle devam etti: "Başta Kürt gençleri olmak üzere tüm Türkiye gençliği spor, sanat, TV dizileri, haber bültenleri gibi yumuşak yöntemlerle ideolojik bombardımana tabi tutulmak isteniyor. Son 10-15 yıldır polis, asker, mafya ve ulus-devlet ailesini kutsayan dizilere yoğunluk veriliyor. Sahte kahramanlıklar, işgalcilik, gaspçılık, talancılık ve ganimetçilik gençlere empoze edilmeye çalışılıyor. Genç zihinler sahte zaferlere, güce, milliyetçiliğe ve ırkçılığa bağlanmak istenmektedir. Bu yöntemlerle gençler sistemin kölesi haline getirilmek isteniyor. Özel savaşın en tehlikeli boyutu ise uyuşturucu ve fuhuşun toplum içinde yaygınlaştırılmasıdır. Gençlerin zihnini bulandırmak ve politikadan uzaklaştırmak için uyuşturucu yaygınlaştırılıyorlar. Genç kadınlara dönük taciz ve tecavüzler ise üniformalılar eliyle artıyor. Gülistan Doku ve İpek Er olayları bizlere Kürdistan'da genç kadınlara dönük yürütülen politikaları açık bir şekilde göstermektedir. Gençlik olarak buna sessiz kalmayacağımızı buradan bir kez daha yeniliyoruz. Halkımızın arasında uyuşturucu ve fuhuşu yayanların tam karşısında olacağız."

Tarihe devrimci-demokratik temelde yön verme gücünün gençliğin tarihsel misyonunu belirleyen yegane gerçeklik olduğunu kaydeden Eriş, "Dolayısıyla bu karanlığı aydınlatacak, topluma özgür bir gelecek sunacak olanlar bizleriz. Bizler özgürlük mücadelesinin yoldaşlarımız Haki, Kemal, Mazlum ve İbrahimlerden aldık. Direniş mirasımızı büyüterek halklar üzerine kara bulut gibi çöken bu sistemi bertaraf edeceğiz. Kürdistan ve Türkiye'de gençlerin maruz kaldığı bu düzeni sorumluluk alarak değiştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Özel savaşın her türlü yöntemine karşı "Özel savaşa karşı görkemli direniş" kampanyasını başlattıklarını duyuran Eriş, "Yeni dönemde gençlik meclisi olarak; tüm sol, sosyalist ve devrimci yoldaşlarımızla birlikte mücadelemizi daha da büyüteceğiz. Sayın Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridi kırana dek direnişimizi sürdüreceğiz. Uyuşturucuya, erk zihniyete, ekolojik talana, kültürel asimilasyona, gençliği ve toplumu yozlaştıran her türlü ideolojik aygıta karşı duracağız. Bunun için yeni dönemde başlattığımız kampanya çerçevesinde tüm gençleri özel savaşa karşı heybetli bir direnişe, örgütlenmeye ve mücadeleye çağırıyoruz" dedi.