24 Eylül 2024 Salı

'Yeryüzü sofrası' Kadıköy'de kuruldu

Antikapitalist Müslümanlar Ramazan Ayı dolayısıyla 'yeryüzü sofrası' Süreyya Operası önünde kurdu. Antikapitalist Müslümanlar Ramazan Ayı vesilesiyle Kadıköy Süreyya Operası önünde halkın geniş katılımıyla kurulan 'yeryüzü sofrası'nda iftar yapıldı.
 
ESP Genel Başkanvekili Şahin Tümüklü'nün de katıldığı iftardan sonra konuşma yapan Antikapitalist Müslüman yazar İhsan Eliaçık, yeryüzü sofrasının sınıf ve hiyerarşi olmayan halkın sofrası olduğunu vurguladı.
 
'DEVLET YERYÜZÜ SOFRASI GİBİ OLMALI'
 
Anneler günü olması nedeniyle Cumartesi Anneleri, Barış Anneleri ve tutsak annelerinin anneler gününü kutlayan Eliaçık, "Cezaevi önünde çocukları içeride ölmesin diye beyaz tülbentleriyle polis şiddetine uğrayan anneler var. Annelerin acısını hissedersek şunu diyorum, devlette yeryüzü sofrası gibi olmalıdır. Kimse dışlanmamalı, devlet tek bir adama değil, halka ait olmalıdır" dedi.
 
'KİM OLURSA OLSUN EKMEĞİ BÖLÜŞELİM'
 
Antikapitalist Müslümanlar'dan Hadiye Yolcu ise istedikleri tek şeyin sofradaki insanların dayanışmayla aynı sofradan ekmek yemesi olduğunu ifade etti ve "Bu ülkede herkesle bu sofrada olduğu gibi hangi dinden, hangi kökenden olursa olsun ekmeği bölüşmek istiyoruz" diye konuştu.
 
Konuşmalardan sonra kitle çöpleri toplayarak alandan ayrıldı.