24 Eylül 2024 Salı

Yedikule Hastanesi'nin birleştirilmesinde Bakanlık geri adım attı

Yedikule Göğüs Hastanesinin İstanbul Eğitim ve Araştırma hastanesine bağlanma kararı Sağlık Bakanlığı tarafından iptal edildi. Karar, hastane çalışanları tarafından yapılan basın açıklamasıyla duyuruldu.
Yedikule Göğüs Hastanesi çalışanları, İstanbul Tabip Odası, Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği, Türk Toraks Derneği, Türk Göğüs Cerrahisi Derneği, Akciğer Kanserleri Derneği, Akademik Solunum Derneği, Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nin İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlanmak istenmesinin Sağlık Bakanlığı tarafından reddedildiğini yaptıkları basın açıklamasıyla duyurdu.
 
"Yedikule nefestir nefesimi kesme" pankartı açan sağlık emekçileri adına basın açıklamasını Dr. Murat Kınık yaptı. Bakanlığın vermiş olduğu kararı dün akşam öğrendiklerini ve bunu sevinçle karşıladıklarını söyleyen Kınık, "Yedikule gibi marka değeri alan kurumların oluşması 70 yıllık bir zamanı alırken, gerekçesi ne olursa olsun neticesini düşünmeden atılan adımlarla yok edilmesi bir imzaya bakmaktadır" dedi.
 
Hastanelerinin pek çok nedenden dolayı bir başka hastaneye bağlanmayacak kadar özgün bir durumda olduğunu ifade eden Kınık, "Yetiştirdiğimiz, büyüttüğümüz, marka yaptığımız kurumlarda çalışan personelin, takdir ve motive edilmesine ihtiyaç varken, bu durumda başka bir kuruma bağlanmak istemesini anlayamamıştık" diye kaydetti.