24 Eylül 2024 Salı

YBŞ, YJŞ ve Êzidxan Asayişi fermanın yıldönümünde anma düzenledi

Êzidî halkına yönelik soykırım saldırılarının dokuzuncu yıldönümünü dolayısıyla YBŞ, YJŞ ve Êzidxan Asayişi tören düzenledi. Törende, "Fermanların karşısında duracak büyük kahramanlar ve komutanlar her zaman var olacaktır" denildi.

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ), Şengal Kadın Birlikleri (YJŞ) savaşçıları ve Êzidxan Asayişi 73. fermanın dokuzuncu yıldönümü dolayısıyla anma düzenledi. Şehit Dilgeş ve Berxwedan Şehitliklerinde soykırımda hayatını kaybedenler için askeri tören düzenlendi.

Ağustos ayı ve ferman şehitlerinin anıldığı törende YBŞ ve YJŞ adına konuşma yapan Kurtay Şengalî, Êzidî halkına yönelik çok sayıda saldırı ve katliamın gerçekleştirildiğini hatırlattı. Şengalî "Binlerce insanı kadın, erkek, yaşlı, genç demeden katlettiler" dedi.

Gerillalar ve özgürlük savaşçıları dışında kimsenin Êzidî halkını savunmak için gelmediğini kaydeden Şengalî, "Şehit Berxwedan, Egîd, Said, Hamit ve Zerdeşt gibi komutanlar bu halkı fermanlardan korudu. Düşman bize ne kadar büyük bir ferman yaşatmak isterse istesin, o fermanların karşısında duracak büyük kahramanlar ve komutanlar her zaman var olacaktır. Bizlere bu fermanı yaşatanlar, kendi çıkarları uğruna kendi halkına ihanet edenlerdi. Bu nedenle dostlarımız ve düşmanlarımızı iyi tanımalıyız" şeklinde konuştu.

YBŞ, YJŞ ve Êzidxan Asayişi'nin şehitlerin kanı ve emekleriyle inşa edildiğini vurgulayan Şengalî konuşmasının sonunda şunları ifade etti: "Bizleri soykırımdan kurtaran şehitlerimizle onur duyuyoruz. Halkımız kendi özgücüne ve iradesine inanmalıdır."