24 Eylül 2024 Salı

YBŞ: Halkımız saldırılara karşı direnmelidir

Türk devleti Şengal'de bir eve İnsansız Hava Aracı (SIHA) saldırısı düzenledi. YBŞ Basın İrtibat Merkezi saldırıya ilişkin yayınladığı açıklamada "maddi hasar dışında herhangi bir zayiat oluşmamıştır" dedi.

Türk devleti Şengal'de bir eve SIHA ile saldırı düzenledi. Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Basın İrtibat Merkezi (BİM) konuyla ilgili yaptığı açıklamada maddi hasar dışında herhangi bir kayıplarının olmadığını söyledi.

YBŞ açıklamasında Şengal üzerinde bir süredir hava hareketliliğin yoğun olduğuna dikkat çekti. "Geçtiğimiz hafta bir misafirhaneye yönelik düzenlenen saldırı gibi bugün de Hesin Mama kubbesi yakınlarındaki bir eve saldırı düzenlenmiştir. Türkiye ve Bakure Kürdistan'da düzenlenen seçimler sonrasında faşist AKP-MHP rejimi Şengal'in huzurunu ve güvenliğini zedelemek için harekete geçmiştir. Özellikle son dönemlerde kamplarda yaşayan halkımızın Şengal'e geri dönüşlerinin önüne geçilmesini için işgalci Türk devleti hava saldırıları düzenlemektedir" denilen açıklamada, Türk devletinin saldırılarına karşı mücadele çağrısı yapıldı.