19 Eylül 2024 Perşembe

Yaralanan ve yol kenarına bırakılan göçmen tarım işçisi hayatını kaybetti

Hintli tarım işçisi iş kazasında kolu koptuktan sonra İtalyan patronu tarafından yol kenarına bırakılarak ölüme terk edildi. Hintli Singh'in eşi patrona yalvarmasına rağmen "bir çöp torbası gibi yol kenarına bıraktığını" söyledi. 

İtalya'nın güneyinde göçmen işçilerin sömürüldüğü Latina bölgesinde iş kazasında kolu kopan ve yol kenarına bırakılan Hintli tarım işçisi Satnam Singh yaşamını yitirdi.

İtalyan patron hakkında "öldürme", "iş güvenliği düzenlemelerine uymama" ve "yardım sağlamama" suçlamalarıyla soruşturma açıldı.

Hindistan'dan 3 yıl önce İtalya'ya çalışmak için giden 31 yaşındaki Satnam Singh'in eşi Birgün'deki habere göre patronun Singh'i hastaneye götürmek yerine yol kenarına bıraktığını belirtti. 

Hindistan Büyükelçiliği, olayı "talihsiz" olarak nitelerken İtalya Çalışma Bakanı Marina Calderone, "barbarlık" ifadesini kullanarak işveren hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.

'BARBARCA BİR SÖMÜRÜ DÜZENİ'
Muhalefetteki Demokrat Parti'den (PD) yapılan açıklamada ise Singh'in ölümünün "medeniyetin yenilgisi" olduğu belirtilerek göçmen işçileri sömüren "tarım mafyasına" karşı harekete geçme çağrısı yapıldı. Tarım sendikası Flail CGIL'in bölgeden sorumlu genel sekreteri Laura Hardeep Kaur ise Singh'in "eşinin işverene onu hastaneye götürmesi için yalvarmasına rağmen bir çöp torbası gibi yol kenarına bırakıldığını" söyledi. Bölgede sadece ciddi iş kazaları ile uğraşmadıklarını, "barbarca bir sömürü" düzeni sürdüğünü belirtti.