19 Eylül 2024 Perşembe

Yandaş gazetelerin hedefindeki HDP milletvekili adayı Piroğlu konuştu

HDP İstanbul Milletvekili Adayı Musa Piroğlu, "Bu çocuklara yapılanlar bu ülkeye yapılanlardan farksızdır. Bu çocuklara yapılan saldırı 24 Haziran'dan sonra ne olacağının göstergesidir" dedi.

Kadıköy'de 22 öğrencinin işkence edilerek gözaltına alındığı eylemi provoke ettiği yalanına sarılan Saray medyasına tepkiler sürüyor. Karalama kampanyasının hedefindeki HDP İstanbul Milletvekili Adayı Musa Piroğlu, "Hedef gösterilmekten her hangi bir kaygımız yok ama hedef gösterenlerle bir hesaplaşmaya gideceğiz" dedi.

Bir basın toplantısı düzenleyen Piroğlu, "Hükümetin geldiği nokta ortada: İşkenceye sıfır toleranstan, sokak ortasında herkesin gözü önünde 15-16 yaşındaki çocukları hastanelik edinceye kadar vahşice dövmeye. Polisin bu kadar pervasız olmasının altında yatan yargılanamamazlık, cezalandırılamamazlık psikolojisidir. O polisler çok iyi biliyor ki kimse onlardan hesap sormayacak. Bu durdurulmalıdır" diye belirtti. Piroğlu, "Bu çocuklara yapılanlar bu ülkeye yapılanlardan farksızdır. Bu çocuklara yapılan saldırı 24 Haziran'dan sonra ne olacağının göstergesidir. AKP'nin geldiği yer burasıdır" açıklamasında bulundu.

'VERDİĞİMİZ TEPKİ İNSANİ BİR GÖREVDİR'

Öğrencilere yapılan işkencenin halkta tepkiye yol açmasından rahatsız olan yandaş gazeteler, barışçıl lise eyleminin önceden planlanmış bir provokasyon olduğunu ve Musa Piroğlu'nun kışkırtmasıyla gerçekleştiği yalanına başvurdu. Suçlamalara cevap veren Piroğlu, "AKP'nin polisi çoğu 16-17 yaşında olan 30-35 civarı lise öğrencisine dünyanın gözü önünde vahşice bir saldırı yürüttü. Bu çocukların bir kısmının kolu kırık. Bir kısmının kafasında kırıklar var. Darp edilmeyen kimse yok ve bütün görüntülere yansıdı. Otobüsün içinde inip kalkan copları da gördük. Bu, elleri arkadan kelepçelenmiş, otobüse alınmış yani bir çeşit etkisiz hale getirilmiş gencecik insanlara yapıldı. Biz bu görüntüye normal olarak tepki gösterdik. Bu bir siyasi görev değil, en basitinden insani bir görev. Zaten oradan geçen çoğu kimsi de aynı tepkiyi gösterdi" dedi.

Olayın dünya çapında ses getirdiğini, Uluslararası Af Örgütü'nün konuyla ilgili çağrıda bulunduğunu hatırlatan Piroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bakan bir açıklama yapmış 'kimse devletimizi küçük düşüremez işkence varsa da biz ilgileniriz' diye. Yani Bakan aslında bu işkencenin yapıldığını itiraf etti ama derdi şu: Bırakın biz işkenceciyle uğraşırız, dünya bunu görmesin. Şu anda bütün karalama kampanyasının altında yatan temel şey bu. Birincisi bu polisleri kurtarmak istiyorlar. İkincisi polisleri kurtarmak için, bu basit lise eylemini bir çeşit devlet karşıtı eyleme dönüştürmek ve bir kaç öğrenciyi buradan tutuklamak istiyorlar. Üçüncüsü buna destek olan insanları karalayarak hedef göstererek bu eylemin kendisini de yasadışı bir suç eylemine dönüştürmek istiyorlar. Bizim yazılanlara verilecek bir cevabımız yok. Görüntüler çok açık ortada. Görüntülerin kendisi sözlerden çok çok önemli."

Piroğlu ayrıca yarın savcılığa çıkarılacak öğrencilere destek amacıyla saat 9'da yapılacak basın açıklamasına çağrıda bulundu.