24 Eylül 2024 Salı

'Xakurkê Kobanê'dir aynı ruhla direneceğiz'

SYPG, JKŞ ve CKŞ, Türkiye'nin Xakurkê'ye saldırıyla "Kerkük ve Musul'u Misak-ı Milli sınırlarına katmak" istediğini kaydetti, "Xakurkê Kobanê'dir aynı ruhla direneceğiz" dedi.
Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG), Komünist Devrimci Kadınlar (JKŞ), Komünist Devrimci Gençlik (CKŞ), TSK'nın  Xakurkê'ye yönelik saldırılarını kınadı. 
 
Yapılan açıklamada, "Faşist sömürgeci Türk devleti 1983 yılından beri Güney Kürdistan'a yönelik saldırılarını aralıksız devam ettiriyor. İşgalci soykırımcı Türk devleti Xakurkê'ye saldırarak aslında bütün Güney Kürdistan'ı hedeflemektedir. Bu saldırılar sadece PKK'ye yapılmış değildir. Faşist sömürgeci Türk devletinin asıl amacı PKK bahanesiyle Güney Kürdistan'ı işgal etmektir. Türk devletinin soykırım ve işgal planlarına yüzeysel yaklaşmamak gerekir. Sömürgeci Türk devleti tıpkı Efrîn'de oluğu gibi işgali kalıcı hale getirmek istiyor. Xakurkê'nin işgal girişimi Efrîn işgalinin devamıdır" denildi.
 
'SALDIRI KÜRT ULUSUNUN GELECEĞİNE VE BÜTÜN KAZANIMLARINADIR'
 
Türkiye'nin işgali kalıcı hale getirmesinin temel amacının Kerkük ve Musul'u Misak-ı Milli sınırlarına katmak istemesi olduğu vurgulanan açıklamada, "Bu bakımdan Xakurkê'ye yapılan işgal saldırısı Kürt ulusunun ulusal birliğine, özgülüğüne, geleceğine ve bütün kazanımlarına karşı yapılmış bir saldırıdır. Kürt ulusunun bütün kazanımlarını yok etmek isteyen soykırımcı bir saldırıdır" diye kaydedildi. 
 
'SESSİZ KALANLAR GÜNEY KÜRDİSTAN'IN İŞGALİNE ONAY VERENLERDİR'
 
Saldırıya karşı dünya kamuoyunun sessiz kaldığı yönünde eliştiri yapan SYPG, JKŞ ve CKŞ, şunları belirtti: "Emperyalist ABD ve Rusya tıpkı Efrîn işgalinde oluğu gibi Xakurkê işgaline de onay vermiş gözüküyor. Türk devletinin Xakurkê'yi işgal etmesinin önündeki en büyük güç PKK'dir. Bundan dolayıdır ki Güney Kürdistan'ın işgalinin gerçekleşmesi PKK'nin yenilmesine bağlıdır. 
 
İşgalci faşist Türk devletinin Xakurkê'ye yönelik saldırısına sesiz kalanlar Güney Kürdistan'ın işgaline onay verenlerdir. Sessiz kalanlar sıranın kendilerine geleceğini bilmelidir. Özellikle Güney Yönetimi (KDP-YNK) sömürgeci faşist Türk devleti ve onun AKP-MHP Hükümetiyle geliştirdikleri işbirlikçi çizgiden vazgeçmelidir. Başûr halkının bağımsızlık referandumunda faşist sömürgeci Türk devletinin nasıl bir tavır aldığını unutulmamalıdır.
 
'KOBANE RUHUYLA DİRENECEĞİZ, İŞGALE GEÇİT VERMEYECEĞİZ'
 
İşgalcilere karşı Şeladze halkımızın direniş ruhu, zindanlardaki fedai duruş sömürgeciliğe, soykırımcılığa karşı yürünecek yolu göstermektedir. Kobanê direnişi her parçadaki Kürt ulusunun  devrimcilerin, enternasyonalistlerin ve komünistlerin ortak zaferiydi. Şimdi sıra Xakurkê'de. Birleşik devrimci mücadelemizle faşist AKP-MHP hükümetine ve onun katliamcı kontra ordusuna karşı aynı ruhla direneceğiz ve işgale geçit vermeyeceğiz. Kürt halkı bu faşist işgali asla kabul etmeyecektir."