24 Eylül 2024 Salı

Veysel Özdemir mezarı başında anıldı: 33'lere sözümüzü tutacağız

Suruç katliamının göz göre göre geldiği kaydedilen düş yolcularından Veysel Özdemir'in mezar başı anmasında, "Biz bir kez daha 33 düş yolcumuza söz veriyoruz, onların yarım kalan düşlerini mutlaka eşitlik ve özgürlük talepleriyle buluşturacağız. Mutlaka başaracağız" denildi.

Suruç şehidi Veysel Özdemir, Diyarbakır Yeniköy Mezarlığındaki mezarı başında anıldı, Özdemir'in başında yoldaşları devrim sözünü yineledi.

"Suruç için adalet herkes için adalet!" pankartının taşındığı etkinlik Özdemir şahsında 33'ler anısına saygın duruşuyla başladı. Etkinliğe, Veysel Özdemir'in ailesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) il ve ilçe yöneticileri, milletvekilleri Adalet Kaya, Ceylan Akça ve Mehmet Kamçak, İHD, TUHAYDER, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üye ve yöneticileri katıldı.

OK: YARIM KALAN DÜŞLERİNİ EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜK TALEBİYLE BULUŞTURACAĞIZ
İlk olarak mezarlıkta kısa bir basın açıklaması yapıldı. ESP adına söz alan Satiye Ok, katliamın üzerinden geçen 8 yıla rağmen 33'ler için yürüttükleri mücadeleyi hatırlattı. Ok, "Biz bir kez daha 33 düş yolcumuza söz veriyoruz, onların yarım kalan düşlerini mutlaka eşitlik ve özgürlük talepleriyle buluşturacağız. Mutlaka başaracağız" ifadelerini kullandı.

KAYA: ANTİFAŞİST İTTİFAKI ÖRECEĞİZ
Söz alan Yeşil Sol Parti Milletvekili Adalet Kaya, 2015 yılında bir elin düğmeye bastığını ve o yılın katliamlar yılı olduğunu hatırlattı. Suruç katliamının göz göre göre geldiğini, buna ilişkin tüm delillerin ortaya serildiğini kaydeden Kaya, "Gerçek sorumluların yargı önüne çıkarılması gerek" dedi. Kaya, son olarak şu vurguyu yaptı: "Eşit özgür, adil bir yaşamı inşa etmek boynumuzun borcu. Daha geniş, daha örgütlü ve daha büyük bir antifaşist ittifakı örerek mücadelemizi büyüteceğiz."

EREN: ADALET ARAYIŞIMIZ SÜRECEK
SGDF adına söz alan Serhat Eren de şunları söyledi: "Suruç katliamının üzerinden tam sekiz yıl geçti. Bizler sosyalist gençler olarak bulunduğumuz her alanda yoldaşlarımızın bize bıraktığı mücadeleyi kararlılıkla sürdürmeye devam ediyoruz. Suruç için adalet herkes için adalet şiarını bir kez daha yineliyoruz. Suruç için adalet arayan yoldaşlarımız hukuksuz bir şekilde gözaltı ve tutuklamalar ile susturulmaya çalışılıyor. Bizler sekiz yıldır bununla karşı karşıyayız fakat adalet arayışımız gerçek failler yargılanıncaya dek devam edecek. Şehitlere sözümüz devrim ve sosyalizm olacak."

Konuşmaların ardından Özdemir'in mezarı başına geçildi.