20 Eylül 2024 Cuma

Vestel'de 'ekonomik sebepler' gerekçesiyle işten çıkarma

Zorlu Holding'e ait Vestel Şirketler Grubu'nda ekonomik sebepler gerekçe gösterilerek en az 28 işçi işten çıkarıldı. Önümüzdeki günlerde işten çıkarılmaların artması bekleniyor.
Zorlu Holding'e ait Vestel Şirketler Grubu'nda ekonomik sebepler gerekçe gösterilerek toplu işten çıkarma gerçekleşti.
 
20 Eylül 2018 Cuma günü şirkette oldukları sırada cep telefonlarından aranarak bireysel görüşmeye çağrılan en az 28 kişiye "ekonomik sebepler" gerekçe gösterilip işten çıkartıldıkları bildirildi. Sadece genel müdürlükte yapılan bu işten çıkarmayı takiben işten çıkarmaların önümüzdeki haftadan itibaren devam etmesi ve işten çıkarılanların sayısının ikiye katlanması bekleniyor. Eğer bu gerçekleşirse genel merkezde çalışanların üçte bire yakını işten çıkarılmış olacak.
 
İşten çıkarma sürecinde işçilere telefonla gelen aramalar sırasında tüm şirkette çalışmanın durduğu, işçiler arasında gergin bir bekleyiş sürdüğü ve işten çıkarılan işçilerin bir kısmının sinir krizi geçirdiği bildirildi. Şirketin satış-pazarlama birimlerinde üst düzey yöneticileri dâhil yıllarca emek vermiş çok sayıda işçinin işten çıkartıldığı, ilerleyen günlerde ise bölge müdürlükleri, mağazalar ve servisler dâhil bütün birimlerden işten çıkarmaların devam edeceği bekleniyor. Daha önce de Vestel'e taşeron olarak çalışan şirket işçilerinin tamamına yakınının işten çıkartıldığı bildirildi.