19 Eylül 2024 Perşembe

Veli Saçılık: Azrailden can, AKP'den kadro beklenmez

Zeytinburnu Belediyesinin önünde 48 gündür "İşimi geri istiyorum" diyerek oturma eylemini sürdüren Kenan Güngördü'ye HDP milletvekili adayı Veli Saçılık dayanışma ziyaretinde bulundu.
İSTANBUL- HDP Ankara Milletvekili adayı Veli Saçılık, Zeytinburnu Belediyesi'nde çalışırken AKP iktidarının taşeron düzenlemesi nedeniyle işsiz kalan ve 48 gündür direnişte olan Kenan Güngördü'yü ziyaret etti. 
 
Veli Saçılık ile Kanatçı Haydar restoranda darp edilerek işten çıkarılan Günay Kılıç'ın katılımıyla Zeytinburnu Belediyesi önünde basın açıklaması yapıldı.
 
"İşimi geri istiyorum" pankartının açıldığı eylemde, "Direne direne kazanacağız", "Başkan şaşırma sabrımızı taşırma", "Başkan halka hesap verecek" sloganları atıldı.
 
'MADEM AKP'Lİ DEĞİLSİN O ZAMAN TERÖRİSTSİN'
 
Eylemde ilk olarak konuşan Veli Saçılık, AKP hükümetinin “taşerona müjde” diyerek yüzlerce, binlerce işçiyi işinden ettiğini söyledi. "Biz diyoruz ki, azrailden can beklenmez AKP'den de kadro beklenmez" diyen Saçılık, Kenan Güngördü hakkında herhangi bir soruşturma veya dava olmadığına dikkat çekti. Saçılık, şöyle devam etti: "Aynı bizim Yüksel'de olduğu gibi, diğer belediyelerde olduğu gibi ve diğer tüm KHK'larla ihraçlarda olduğu gibi arkadaşımızın tek suçu AKP'li olmamaktır. Yani AKP diyor ki madem AKP'li değilsin o halde teröristsin. Her birimizi terörist ilan edip işimizden ekmeğimizden ediyor. Biz AKP'ye karşı durduk, duracağız. AKP'yi teşhir ettik edeceğiz." 
 
AKP'nin devlet kurumlarında kendisini temsil eden memurlar, kendine bağlı militanlar istediğini ifade eden Saçılık, “Biz bunu reddediyoruz” dedi ve şöyle devam etti: “Biz halkın emekçisi olmayı ve halka hizmet etmeyi istiyoruz. Burada Kenan Güngördü arkadaşımıza sahip çıkmak demek iş güvencesine sahip çıkmaştır, OHAL'e, KHK'lara ve zulme karşı durmaktır. Bizler sermayenin karşısında emeğin yanında olmayı tercih ediyoruz. AKP'nin zamanı dolmaktadır. Bu suça ortak olanlar hesap verecektir. Rakiplerimize şunu söylüyoruz; siyaseten bizimle kavga edin ama halkın ekmeğine asla dokunmayın. Halkın ekmeğiyle oynayanlar halkın tepkisiyle yok olacaklardır."
 
GÜNGÖRDÜ: KİMSEYE BİAT ETMEYİZ
 
Saçılık'ın ardından konuşan Kenan Güngördü, “Allah'tan başka kimseye biat etmeyeceğiz, bu bizim için bir yaşam felsefesidir" dedi. İşten atılmadan önce de haksızlıklar karşısında durduğunu dile getiren Güngördü, "Bugün yine aynı şeyi yapıyorum. Zeytinburnu Belediyesinde haksızlık ve hukuksuzluk var. Haksızlığa karşı direniyorum. Bu haksızlığa karşı yaklaşık 50 gündür burada oturma eylemi yapıyorum. Bu eylem OHAL'e karşıdır, KHK'lara karşıdır ve bu eylem güçlendirilirse emin olun ki OHAL'i de KHK'ları da onları da def edecektir" diye konuştu.
 
Bir diğer direnişçi işçi Günay Kılıç, Kanatçı Haydar'a karşı yürüttüğü mücadelede kazanım elde ettiğini duyurdu. 29. maddeye dayanılarak yapılan işten çıkarma işleminin iptal edildiğini ve tazminatının ödeneceğini söyleyen Kılıç, ayrıca kendisinden özür dilendiğini, karşılıklı olarak açtıkları davaları geri çekeceklerini bildirdi. Kılıç, 1 Mayıs ile dini ve resmi bayramların tatil olduğunu, kadınlara karşı mobbing uygulanmayacağı yönünde söz verildiğini de aktardı. 
 
Konuşmaların ardından direnişçi işçiler, "Veli'nin sağ koluyuz" pozu vererek fotoğraf çektirdi.