24 Eylül 2024 Salı

Van'da tecrit karşıtı eyleme polis saldırdı

Van Sanat Sokağı'nda açlık grevlerine ilişkin açıklama yapmak isteyen kitleye saldıran polis TUAYDER Şube Eşbaşkanı Önder Soğukbulak'ı başından yaraladı.
Van Sanat Sokağı'nda Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (TUAYDER) öncülüğünde açlık grevlerine destek açıklamasına polis saldırdı.
 
Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Muazzez Orhan, tutsak yakınları, HDP ve DBP Van il eşbaşkanlarının yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.
 
HDP Milletvekili Muazzez Orhan, açıklama yapmak istediği sırada polis, kitleyi çembere alarak saldırdı. Polisin saldırısına halk tepki gösterdi. Bunun üzerine polis halka hakaret ve küfretti.
 
ACAR BAYGINLIK GEÇİRDİ
 
Saldırı sırasında, ismi öğrenilmeyen 3 kişi gözaltına alınırken, polis kitleyi kalkanlarla sokakta bulunan bir iş merkezine sürükledi. İş merkezinde polis saldırısı devam ederken bu sırada TUAYDER Van Şube Eşbaşkanı Önder Soğukbulak, başına aldığı darbe sonucu yaralanarak baygınlık geçirdi. Soğukbulak, ambulansla hastaneye kaldırıldı.