25 Eylül 2024 Çarşamba

Valfsan işçileri: İşten atamalara son

Tuzla'da Valfsan fabrikasından işten atılan Birleşik Metal İş üyesi 10 işçi, sendikalarının binasında bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. İşçiler, işten atılmalara son verilmesini ve sendikanın geleneklerine uygun bir işçi temsilcisinin seçilmesi için demokratik seçim yapılmasını istedi.

İstanbul'un Tuzla ilçesinde faaliyet gösteren Valfsan'da çalışan Birleşik Metal İş üyesi 10 işçi "Eleman fazlalığı" bahanesiyle 11 Ekim'de işten atıldı. Yaşananlar üzerine firma önünde nöbet eylemi başlatan işçiler, Birleşik Metal-İş Senidakısı Kartal Şubesi'nde basın toplantısı yaptı.

İşten atılan işçilerden Ertan Tekin yaptığı konuşmada, dün polis ile güvenlik görevlilerinin eylem alanında bulunan oturaklara el koyduğunu söyledi ve "Şu an Kartal Şubemize geldik. Burada başkanlarla bir diyalog masasının oluşması ve sıkıntıların giderilmesi adına bir görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmede sendika yöneticilerine taleplerimizi dile getirdik" dedi.

Tekin, taleplerini şöyle sıraladı: "Firmadan işçi atılmasının engellenmesi, sendikamızın değerlerine ve geleneklerine uygun, demokratik bir ortamda işçi temsilcisi seçimi yapılması ve son olarak işten atılan işçilerin işlerine iade edilmesini istiyoruz."  
 
Bundan sonra yaşanacak olan süreçte sendika başkanlarından haber beklediklerini dile getiren Tekin, "Başkanlarının vereceği taleplere göre yine 10 tane işçi arkadaş olarak kararlarımızı siz değerli emek kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu.