19 Eylül 2024 Perşembe

Urfa'da çocuk iş cinayetinde katledildi

15 yaşında inşaatta yardımcı işçi olarak çalışan Abdullah Çevik'in başına briket düştü. Hastaneye kaldırılan Çevik, ilk müdahalenin ardından eve götürüldü bir süre sonra fenalaştı yaşamını yitirdi. Çocuğun ölümünden aile doktorları sorumlu tutarken İl Sağlık Müdürlüğü, Çevik'in çocuk yaşta inşaat çalışıyor oluşunun hukuken sıkıntı yaratacağı için ailenin gizlediğini belirtti. 

Urfa'da Eyyübiye mahallesinde devam eden bir inşaatta yardımcı işçi olarak çalışan 15 yaşındaki Abdullah Çevik, başına briket düşmesi sonucu yaralandı. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Abdullah Çevik, ilk müdahalenin ardından eve götürüldü. Ancak bir süre sonra fenalaşan çocuk tekrar hastaneye götürüldü. Çevik, hayatını kaybetti. 

Adli Tıp Kurumu'nda tamamlanan otopsinin ardından ölen Abdullah Çevik'in cenazesi yakınlarına teslim edilerek, toprağa verildi. Çocuğun doktorların ihmali nedeniyle yaşamını yitirdiğini ilişkin iddiaya ise İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yanıt geldi. Çocuğun ailesinin doktorların itirazına rağmen Çevik'i hastaneden çıkardığı kaydedilen açıklamada, "Daha sonradan hastanın inşaatta çalıştığı ve üzerine duvar devrildiği öğrenilmiş olup bu bilgi hasta yakınları tarafından hekimlere bildirilmemiştir. Hastanın 15 yaşında olması ve inşaatta işçi olarak çalıştırılması hukuki sıkıntı yaratacağından hasta yakınlarının başvurusunda olayın oluş şekli gizlemiştir. Hasta hekimin izni ve bilgisi olmadan acil servisten ayrılmıştır. Olayla ilgili incelemeler başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.