24 Eylül 2024 Salı

Ulm'da Türkiye, Avusturya ve İran'daki gazeteciler için eylem

Ulm Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma İnisiyatifi, bu ETHA Editörü Semahi Şahin ve ETHA Muhabiri Pınar Gayıp'a özgürlük istedi, gazeteci Adil Demirci hakkında verilen yurtdışı çıkış yasağının kaldırılmasını istedi. Eylemde, Avusturya ve İran'daki gazetecilerin yaşadıklarına dikkat çekildi.
Ulm Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma İnisiyatifi, bir kez daha" tutuklu gazetecilere özgürlük" talebiyle bir araya geldi. Her ayın ilk Cuma günü yapılan eylemde, tutuklu gazetecilerden ETHA Editörü Semahi Şahin ile ETHA muhabiri Pınar Gayıp'a özgürlük istendi. Eylemde, 7 aylık tutsaklığın ardından serbest bırakılan Alman vatandaşı Adil Demirci'ye verilen ilk çıkış yasağının kaldırılması da talep edildi.
 
Ulm Münster Katedrali önünde yapılan eymlede tutuklu gazetecilerin fotoğrafları taşındı. Açıklama yapan İnsiyatif Sözcüsü Cengiz Doğan, "Dünyanın neresende olursu olsun gazetecilerin bireysel ve mesleki olarak özgür olması için mücadele edeceğiz" dedi.
 
Geçen ay yapılan eylemde Türkiye'nin yanı sıra Mısır ve Etiyopya'da gazetecilere yönelik baskılara dikkat çektiklerini hatırlatan Doğan, bu kez İran'daki gazetecilerin yaşadıklarını aktardı. Sol Parti üyesi kabare sanatçısı Christa Mayerhofer ise Avusturya'daki gazetecilerin durumuna dikkat çekti.
 
Dayanışmanın önemine dikkat çekilen konuşmalarda, gazeteci Adil Demirci'nin yurtdışı ve il dışı yasağının kaldırılması istendi.