26 Eylül 2024 Perşembe

Ulm'da iklim krizine karşı eylem

Ulm'da Çevre Sendikası'nın çağrısıyla yapılan eylemde, kapitalist sistemin sonucu olan iklim krizine dikkat çekilerek, "Hep birlikte çevreyi korumak için eyleme" çağrısı yapıldı.

Almanya'nın Ulm kentinde iklim krizine dikkat çekmek için eylem yapıldı. Çevre Sendikası'nın (Umweltgewerkschaft) çağrısıyla düzenlenen eyleme İnterBündnis, MLPD, Rebell, ADHF, AGİF, HDP ve Halk Cephesi üyeleri de katıldı.

Çadır ve standların açıldığı eylemde, imza toplandı ve bildiri dağıtımı gerçekleştirildi.

'BİR KRİZ DİĞERİNİ TAKİP EDİYOR'
Çevre Sendikası adına yapılan konuşmada, "Bir kriz diğerini takip eder. Korona salgını artık kontrol edilemez aşamaya geldi. Küresel ekonomik kriz derinleşiyor. Çalışanlar, göçmenler, kadınlar ve gençlerin bunun sonuçlarını giderek daha acımasızca üstlenmeleri bekleniyor" denildi.

'NE KABUL EDERİZ NE DE UYUM SAĞLAYABİLİRİZ'
Avrupa başta olmak üzere iklim değişikliği nedeniyle sıcaklıklarda yaşanan değişime dikkat çekilen konuşmada, "Sıcak hava dalgaları, orman yangınları, aşırı kuraklık ve şiddetli yağmur dünya çapında yeni boyutlar kazandı. Milyonlarca insan için çevre krizi şimdiden varoluşsal bir krize dönüştü. Bunu ne kabul edebiliriz ne de uyum sağlayabiliriz" diye vurgulandı.

'HEP BİRLİKTE ÇEVREYİ KURTARMAK İÇİN EYLEME'
İklim krizine neden olan yöneticilerin, iklim zirvelerinde yan yana oturarak iklimi değişikliğini durdurmak istiyormuş gibi yaptıklarına dikkat çekilerek, şunlar belirtildi: "Yeni bir iş, üretme ve tüketme yöntemine ihtiyacımız var, anti-komünist çekincelerin olmadığı bir strateji tartışmasına ihtiyacımız var. İklim zirveleri yerine geniş bir ittifaka ihtiyacımız var: Hep birlikte çevreyi kurtarmak için eylem çağırıyoruz."

Ardından Rebell, MLPD ve ATİF temsilcileri de konuşma yaptı.