21 Eylül 2024 Cumartesi

Ulm, Londrda ve Edinburg'ta Paris katliamına tepki

Paris katliamına yönelik tepkiler sürüyor. Ulm, Londra ve Edinburg'ta yapılan eylemlerde Türkiye ve Fransa'nın katliamdaki sorumluluğuna dikkat çekildi, birlikte mücadele çağrısı yapıldı.
 

Fransa'nın başkenti Paris'te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezine düzenlenen faşist saldırıda 3 Kürt katledildi. Katliam saldırısı Almanya'nın Ulm kentinde,  İngiltere'nin başkenti Londra'da ve İskoçya'nın Edinburgh kentinde protesto edildi.

Ulm'de Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) Ulm tarafından miting düzenlendi. Mitingte ADGB adına Almanca ve Türkçe konuşmalar yapılarak katliamın münferit olmadığını, Fransa devletinin de sessizliğinin manidar olduğunun dile getirildi.

Konuşmalarda, "Geri adım atmadan, faşist saldırılara karşı birlikte mücadele edelim" denildi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da, MLKP adına yapılan konuşmada Türkiye, Kürdistan ve Avrupa'da azgınlaşan faşist devlet terörüne karşı antifaşist, antiemperyalist birleşik mücadelenin yükseltilmesiyle karşılık verilebileceğini vurgulandı. Kışkırtılan iç savaşa karşı örgütlenme ve saldırıları püskürtmeye çağırdı.

Kürt Halk Meclisi konuşmacısı halkı saldırılara karşı uyanık olmaya ve eylem seferberliğine çağırdı.

İskoçya'nın Edinburgh kentinde de AvEG-Kon'a bağlı Edinburgh Göçmen Aileler Birliği ve Kürt Halk Meclisi çağrısı eylem yapıldı. AvEG-Kon Temsilcisi, katliamda Türk devletinin rolünü vurgularken on sene önce katledilen üç kadın devrimcinin katillerini aklama çabası içerisinde olan Fransız hükümetinin tutumunun Türk devletine alan açtığı kaydedildi. Üç yurtsever Kürdün katledilmesinde esas olanın katilin kim olduğu değil bu katliamı hazırlayanların, arkasında kimin durduğunun önemine dikkat çekilen konuşmalarda, "Türk devleti sadece Türkiye ve Kürdistan'da katliam yapmıyor, on sene önce üç Kürt Kadın devrimciyi alçakça katletti. Şimdi aynısını devam ettirerek halklarımıza ve mücadele eden öncülerine yönelik Çöktürme Planı'nı Avrupa'da da uyguluyor" dendi.

Eylem, sloganlarla sona erdi.