20 Eylül 2024 Cuma

Nasrallah: Çok büyük karşılık vereceğiz

Siyonist İsrail'in 17-18 Eylül günlerinde gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin konuşan Hizbullah lideri Nasrallah, "Saldırılar Lübnan halkına karşı bir savaş ilanıdır" dedi. Siyonist İsrail'e hiç kimsenin beklemediği bir karşılık vereceklerini söyleyerek, Netanyahu'ya meydan okuyan Nasrallah, yaşadıkları ağır darbenin Hizbullah'ı asla yıkamayacağını vurguladı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail'in Lübnan'a ve Hizbullah üyelerine yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

İsrail'in hedefinin 5 bin kişiyi öldürmek olduğunu kaydeden Nasrallah, büyük darbe aldıklarını ancak asla yıkılmayacaklarını söyledi. Gazze'yle dayanışmaya devam edeceklerini vurgulayan Nasrallah, "Hiç kimsenin beklemediği bir karşılık vereceğiz" diyerek, siyonist İsrail Başbakanı Netanyahu'ya meydan okudu.

"Ey Netanyahu sana diyorum" sözleriyle konuşmasını sürdüren Nasrallah, "Sen, hükümetin ve orduna meydan okuyorum. Sizin meydan okumanıza karşı meydan okuyorum. Netanyahu ve Gallant'a düşman ordusuna diyorum ki, siz asla kuzeydeki halkınızı geriye döndüremeyeceksiniz. Kuzeyi bir daha asla işgal edemeyeceksiniz. Meydan okuyorum size buyurun" diye konuştu.

Saldırılarda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini ileten Nasrallah, Lübnan hükümetine, Sağlık Bakanlığına ve hastanelere, sivil savunma kurumlarına, ambulanslara, doktorlara ve Hizbullah ile dayanışma içinde olan herkese teşekkür etti. Irak, İran ve Suriye rejimlerine teşekkür eden Nasrallah, Esad yönetiminin Şam'daki hastaneleri kendilerini açtığını söyledi.

'DÜŞMAN KIRMIZI ÇİZGİLERİ AŞTI'
17 Eylül Salı günü siyonist İsrail'in binlerce çağrı cihazını hedef alarak eşzamanlı patlattığını hatırlatan Nasrallah, "Düşman bu operasyonda bütün ilkeleri çiğnedi, kırmızı çizgileri aştı. Hiçbir şeyi umursamıyorlar. Ne ahlaki, ne insani, ne de yasal olarak. Patlamaların bazıları hastanelerde oldu. Çağrı cihazı taşıyanların bazıları hastanelerde, eczanelerde çalışıyordu. Çarşı, mağaza, evlerinde olanlar, araçlarında olanlar vardı. Ana yollarda ve birçok sivil, kadın, çocuklar da taşıyordu çağrı cihazlarını, sadece Hizbullah'ın savaşçıları değil" dedi.

18 Eylül Çarşamba günü de kablosuz cihazların patlatıldığı bilgisini veren Nasrallah, "Ambulanslar ve hastanelerdeki telsizleri patlattılar. Bu düşmanlığın sonunda onlarca şehit verdik. Kadın, çocuk ve siviller var. Binlerce insan yaralandı. Gerçek sayılar zamanla ortaya çıkacak. Yaralananların birçoğu hastaneye girip çıktılar, belki de yaralı bile sayılmadılar" diye konuştu.

'BÜYÜK TERÖR EYLEMİ'
Çağrı cihazları ve telsizleri hedef alan siyonist İsrail'in iki günde 5 bin kişiyi öldürmeyi hedeflediğini kaydeden Nasrallah, İsrail'in saldırısını "büyük terör eylemi" olarak nitelendirdi.

"Kanser tümörü" olarak nitelendirdiği İsrail'in, Lübnan'a, halka, Hizbullah'a sürekli saldırdığını söyleyen Nasrallah, "Savaş suçu bu, savaş ilanı" dedi.

'BÜYÜK BİR GÜVENLİK DARBESİ ALDIK'
Birçok cihazın kapalı ve hizmet dışı olduğunu, bu nedenle İsrail'in gerçek hedefine ulaşamadığını aktaran Nasrallah, olayla ilgili araştırma komiteleri kurduklarını, bütün senaryoları teknik olarak incelediklerini söyleyerek ulaştıkları sonuçları paylaştı: "Hemen hemen kesin, ama biraz daha zaman istiyor sonucu kesinleştirmek için. Bu cihazları bize satan firmadan Lübnan'a ulaştıran ve dağıtımına kadar. Üretenden elimize ulaşana kadar. Hepsine kısa sürede bakıp, kesin sonuç alacağız. O zaman bu olayın nasıl gerçekleştiği tam olarak belli olacak."

Büyük bir güvenlik darbesi aldıklarını, tarihlerinde daha önce böyle bir darbe yaşamadıklarını söyleyen Nasrallah, dünya tarihinde de yaşanan savaşlarda bu tarz bir saldırının ilk olduğunu belirtti. Büyük bir darbe aldıklarını, düşmanın teknik ve teknolojik üstün olduğunu bildiklerini vurgulayan Nasrallah, "Sadece İsrail değil ki, ABD, Batı, NATO arkasında. En yeni teknolojiye, teknik güce sahip olanlar karşımızda duruyorlar. Bu çatışmaya girdiğimizde fedakarlık yapıyoruz, zafer yolunda sürekli çaba harcıyoruz. Tarih boyunca bu savaşın etrafında olanlar biliyor ki, karşılıklı olarak bazen biz kazanıyoruz bazen düşman kazanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

'BU AĞIR DARBE BİZİ ASLA YIKAMAYACAK'
Bu büyük darbenin Hizbullah'ı asla yıkamayacağını vurgulayan Nasrallah, "Buradan ders alıp, daha güçlü olacağız. Daha sağlam duracağız" dedi.

Filistinli direniş örgütlerinin Aksa Tufanı hamlesinden kısa süre sonra Lübnan cephesini açtıklarını ve İsrail'e büyük baskı oluşturduklarını söyleyen Nasrallah, Hizbullah'a yönelik saldırıların amacının bu cepheyi kapatmayı amaçladığını söyledi.

İsrail'in kuzeyden cephe açmasını engellediklerini vurgulayan Nasrallah, siyonist İsrail güçleriyle aralarında ciddi çatışmalar yaşanmasına rağmen siyonist rejimin savaş açmaktan çekindiğini söyledi.

17-18 Eylül günlerindeki saldırıların "yeni bir savaş" olarak nitelendiren Nasrallah şöyle konuştu: "Biz artık başka bir üslupla savaşacağız. Ne zamanı, ne yerini söylemiyoruz. Daha önceden duymadığınız haberleri duyacaksınız bu bölgede. Büyüklüğü ne kadar olacak? Bu hakkımızı saklıyoruz. Kendi içimizde bile çok dar bir alanda konuşacağız bunu. Netanyahu, Gallant askerlerini cehenneme götürüyor. Bu kötülükleri, bencillikleri onların askerlerini kanlı bir cehenneme gönderiyor. Diyorum ki, haftalar, aylar belki de yıllarca sürecek bu savaş. Ama bu savaşın sonu bellidir, mücahitler, müminler, sabırlılar sonunda zafere ulaşacaklar."