20 Eylül 2024 Cuma

Komele MK üyesi Rêbwar Kerimiyan çatışmada yaşamını yitirdi

Rojhilat'ın Merîwan kenti sınırlarında, Komeleya Zehmetkêşanî Kurdistan (Kürdistan Emekçiler Topluluğu- Komele) güçleri ile faşist İran molla güçleri arasında yaşanan çatışmada Komele Merkez Komitesi üyesi ve partinin Askeri Komisyon Sorumlusu Rêbwar Kerimiyan ölümsüzleşti.

Rojhilat Kürdistan'ın Merîwan kenti sınırlarında, Komeleya Zehmetkêşanî Kurdistan (Kürdistan Emekçiler Topluluğu- Komele) güçleri ile faşist İran askeri güçleri arasında dün sabah şiddetli bir çatışma yaşandı. Komele Merkez Komitesi üyesi ve partinin Askeri Komisyon Sorumlusu Rêbwar Kerimiyan'ın çatışmada ölümsüzleştiği öğrenildi.

Komele Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, çatışmanın sabah erken saatlerde başladığını ve perşembe öğleden sonraya kadar devam ettiğini açıkladı. Faşist İran molla rejiminin Devrim Muhafızları'na bağlı güçlerin bölgeyi ağır silahlarla bombaladığı belirtilen açıklamada, çatışmada Rêbwar Kerimiyan'ın yanı sıra çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi.

İran resmi haber ajansı IRNA, Rêbwar Kerimiyan'ın yaşamını yitirdiğini doğrularken Komele güçlerinin 'sınırı geçmeye çalıştıkları'nı kaydetti.

RÊBWAR KERİMİYAN KİMDİR
1980'de Merîwan'ın Darseranî köyünde doğan Rêbwar Kerimiyan, 2001 yılında Komele güçlerine katıldı.

İran, Irak ve Hewlêr arasında yapılan anlaşma uyarınca Rojhilat güçlerinin silahsızlandırılmasına karşı çıkan grup arasında yer alan Kerimiyan, mülteci kamplarına gitmeyi reddederek Rojihilat'a dönmüştü.