28 Eylül 2024 Cumartesi

TYS: Şarkıları susturulanlar ölüm oruçlarında ölmesin

TYS, Sanatçılar Girişimi, PEN ve Sanat Meclis'nin Grup Yorum'a destek için yapacağı etkinliğin yasaklanması kınandı. Sanatçılar, "Sanata özgürlük insana, yaşamaya özgürlüktür" dedi.

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Sanatçılar Girişimi, PEN Türkiye ve Sanat Meclisi, bu akşam Avcılar Barış Manço Kültür Merkezinde Grup Yorum'a destek için yapacakları etkinliğin yasaklanmasına ilişkin basın açıklaması yaptı.

TYS binasında yapılan basın toplantısına, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Eş Sözcüsü Yoldaş Aydın, Ruhi Su Dostlar Korosu üyeleri, Grup Yorum üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

'SANAT ÖZGÜR OLSUN'
Açıklama yapan TYS Genel Başkanı Adnan Özyalçıner, düşünce ve ifade etme ve yayma hakkının engellenmesini kınadı. 

Grup Yorum'a destek için yapacakları etkinliğin yasaklandığını hatırlatan ÖZyalçıner, şarkılarla, türkülerle, şiirlerle "sanata özgürlük" demek için bir arada olmak istediklerini kaydetti.  

Özyalçıner, "Sanata özgürlük, en başta sanatçıya özgürlüktür. Sanata özgürlük insana, yaşamaya özgürlüktür. İstedik ki, şarkılar susmasın, susturulmasın. İstedik ki, şarkıları susturulanlar ölüm oruçlarında ölmesin. Ölmelerine göz yumulmasın. Sanat da, sanatçı da özgür olsun."