28 Eylül 2024 Cumartesi

Twitter hesaplarımızın kapatılma kararı Erzurum ve Hatay SCH'den alınmış

Haberlerimizi paylaştığımız Twitter hesabımız iki kez mahkeme kararıyla kapatıldı. Konuya ilişkin defalarca başvurduğumuz Twitter'dan yanıt gelmediği ve tarafımıza mahkeme kararı tebliğ edilmediği için başvuru hakkımız da gasp edilmişti. İFOD, kapatılma kararlarının Erzurum 1. Sulh Ceza Hakimliği, Hatay 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alındığını duyurdu.

Ajansımızın haberlerini paylaştığı Twitter hesabı 82 bin takipçili @etkinhaber mayıs ayında daha sonra açtığımız @EthaEtkin isimli hesabımız ise kasım ayında tarafımıza bir bildirim yapılmadan Türkiye'den erişime engellenmişti.

Twitter'a defalarca başvuruda bulunmamıza rağmen ne bir yanıt alabilmiş ne de mahkeme kararına ulaşabilmiştik. Tarafımıza yapılan bir tebliğ olmadığı için de itiraz hakkımız engellenmişti.

İfade Özgürlüğü Derneği, söz konusu kararların Hatay 1. Sulh Ceza Hakimliği ve Erzurum 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alındığını duyurdu. İFOD'un açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Etkin Haber Ajansı (ETHA)‘nın twitter hesabı, millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle, Hatay 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 20 Aralık 2022 tarih ve 2022/5000 sayılı kararıyla erişime engellendi. Twitter kararı uygulayarak, @EthaEtkin hesabını Türkiye'den görünmez kıldı.

ETHA'nın daha önce kullandığı @etkinhaberetha hesabı da millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle, Erzurum 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 16 Mayıs 2022 tarih ve 2022/2102 sayılı kararıyla erişime engellenmişti."