20 Eylül 2024 Cuma

Tutuklanan sendika temsilcisi: Buradan başım dik çıkacağım

3. havalimanı inşaatında çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için eylem yaptıkları için tutuklanan 24 işçi arasında olan sendika yöneticileri cezaevinde avukatlarıyla görüştü. Avukatlar tutuklu sendika temsilcilerinin mesajlarını paylaştı.
3. havalimanı inşaatında çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için eylem yaptıkları için tutuklanan 24 işçi arasında olan sendika yöneticileri hapishanede avukatlarıyla görüştü.
 
İnşaat-İş Sendikası yöneticisi olan Anıl Deniz Gider ve sendika temsilcisi Özkan Özkanlı dışarıdaki arkadaşlarına avukatları aracılığı ile mesajlarını iletti.
 
Anıl Deniz Gider, "3. havalimanı başta olmak üzere tüm şantiyelerde çalışan işçilerin yalnız olmadığını İnşaat İşçileri Sendikası olarak bir kez daha gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. Tutuklamalan inşaat işçilerine ulaşmamızı engelleyemez" diye belirtti.
 
Diğer sendika temsilcisi Özkan Özkanlı ise "Biz inşaat işçileri olarak gasp edilen haklarımızı talep ettiğimiz için tutuklandıkb Aslında bu talepler sadece bizim değil. İnsanca yaşamak isteyen tüm emekçilerin talebidir. Bizlere sahip çıkan avukatlarımıza, milletvekillerimize, sendikalara, bütün emekçilere selamlarımı gönderiyorum. Yine sizlerin desteğiyle buradan başım dik çıkacağım" diye kaydetti.