24 Eylül 2024 Salı

Tutsaklar insanlık dışı koşullarda tutuluyor

Suruç şehitlerini andığı için işkenceyle gözaltına alınan ve tutuklanan Ramazan Canpolat, Maltepe L Tipi Hapishanesindeki insanlık dışı koşulları aktardı. Vegan beslenen ve ancak 2. dilekçesinde yanıt aldığını belirten Canpolat, vegan yemek olarak haşlanmış, yağsız, tuzsuz yemek verildiğini kaydetti. Hücrelerinde masa, sandalye olmadığını yerde oturduklarını, yemekleri ise elde yediklerini aktaran Canpolat, dışarıdan ayakkabı kabul edilmediğini kantin fiyatlarının ise fahiş olduğunu söyledi.

Maltepe Hapishanesinde tutsaklar insanlık dışı koşullara mahkum ediliyor.

20 Temmuz günü Kadıköy’de 33 düş yolcusu için düzenlenen yürüyüşe polis saldırısında işkenceyle gözaltına alınan ve tutuklanan Ramazan Canpolat ziyaretçileri aracılığıyla maruz kaldıkları baskıları ajansımıza iletti.

Koğuş içinde masa, sandalye, elbise dolabı gibi temel malzemelerin bulunmadığını belirten Canpolat, "Yerde ve yatakta oturuyoruz. Yemeklerimizi de elde yiyoruz" dedi.

Vegan beslenen Canpolat, vegan yemek talebine ikinci dilekçe sonrası yanıt geldiğini belirtti ve ekledi: "Diyet yani yağsız, tuzsuz haşlama yemek verildi. Yeniden dilekçe yazacağım."

Hapishaneye İstanbul içinden kargo kabul edilmediğini, kapıdan yatırılan kıyafetlerin ise iki haftada bir jandarma köpeğinin koklaması sonrası tutsaklara verildiğini söyleyen Canpolat, şöyle devam etti: "Havalar çok sıcak. Sandalet istedik. Dışarıdan sandalet almıyorlar, yalnızca ayakkabı alıyorlar. Kantin fiyatları ise fahiş."