24 Eylül 2024 Salı

Tutsak SGDF Eşbaşkanı Tuncer: Hiç şüphe yok bu kavga kazanılacak

Tutsak SGDF Eşbaşkanı Yaren Tuncer, SGDF'nin tarihi boyunca faşizmle göğüs göğüse çarpıştığını, katliamlardan geçen SGDF'nin hala dimdik ayakta olduğunu vurguladı. SGDF ile dayanışanlara selam yollayan Tuncer, "Sizi çok seviyoruz. İçeride, dışarıda fark etmez; mücadele sürüyor" dedi.

Bir itirafçının yalan beyanıyla mart ayından bu yana tutsak olan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanı Yaren Tuncer, hapishaneden mesaj yolladı.

12 Temmuzda görülen SGDF ana davasında haklarındaki tüm iddiayı çürütmelerine rağmen SGDF Eşbaşkanları Yaren Tuncer ve Okan Danacı'nın tutsaklığına devam kararı verilmiş dosyadan tutuklu yargılanan 7 sosyalist genç tahliye edilmişti.

SGDF Eşbaşkanı Yaren Tuncer'in mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Sevgili dostlar, yoldaşlar. Sevgili Suruç Aileleri ve Cumartesi Annelerimiz.

Sizlerin varlığı, direnenlerin varlığı bizlere güç veriyor. SGDF tarihinden bu yana faşizmle göğüs göğüsedir. Ancak zindanlardan, katliamlardan geçmiş ve dimdik ayaktadır. Sömürü çarkları döndükçe ezilen milyonlar oldukça direnenler de var olacaktır.

"Hiç şüphe yok bu kavga kazanılacak! Bizlerle dayanışma gösteren, sokaklarda mücadele eden her bir yoldaşı kucaklıyor ve sevgilerimi gönderiyorum.

"Sizi çok seviyoruz. İçeride, dışarıda fark etmez; mücadele sürüyor!"