24 Eylül 2024 Salı

Tutsak annesi Adar: Direneceğiz, kazanacağız

"Yaşama ses ver" nöbetinin devam ettiği İHD İstanbul Şube binasında konuşan Zübeyde Adar, cezaevi önünde polisin kendilerine yönelik saldırısına karşı, "Direneceğiz, kazanacağız" dedi.
İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, açlık grevi ve ölüm orucu direnişindeki tutsakların yaşam hakkına sahip çıkmak ve devlete sorumluluklarını hatırlatmak için şube binasında "yaşam nöbeti" dördüncü gününde devam etti.
 
Nöbete İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri ve tutsak yakınları ile çok sayıda insan hakları savunucusu katıldı. Bakırköy Kadın Hapishanesi önünde her gün nöbet eylemi gerçekleştirmek isteyen, ancak polisin, "Yasak buraya giremezsiniz, oturamazsınız" söylemiyle karşı karşıya kalan ailelerden Zübeyde Adar, "Bu ülkede ne hak, ne hukuk kalmış. Bakırköy Hapishanesi önüne her gün giderek nöbet tutuyoruz. Burada bizlere ve nöbete katılan annelere saldırıyorlar. Bu, insanlık değil; tam bir vahşettir. Sonuna kadar ayaktayız. Direneceğiz, kazanacağız. Herkesin cezaevi önlerine gelip bize destek olmasını istiyoruz" dedi.