24 Eylül 2024 Salı

Tutsak anneleri Meclis Başkanı ile görüştü

Tutsak anneleri, Meclis'teki oturma eylemine Meclis Başkanı ile görüştükten sonra son verdi. Ancak anneler bekleyişini HDP grup katındaki toplantı salonunda sürdürüyor.
Açlık grevindeki çocuklarının taleplerinin kabul edilmesi için günlerdir cezaevi önlerinde eylemler yapan tutsak anneleri bu kez Meclis'te eylem başlattı. 
 
HDP'nin haftalık grup toplantısına Diyarbakır, Van ve Mardin'den gelen anneler, grup toplantısının bitmesinin ardından salonda oturma eylemi başlattı. 
 
Anneler adına konuşan Nezahat Teke, taleplerinin Adalet Bakanlığı ile görüşmek olduğunu söyledi. 
 
Taleplerini Bakanlığa ilettiklerini ve oradan gelen yanıtı beklediklerini belirten Teke, "Bizler anneyiz, çocuklarımız için buradayız. Talebimiz kabul edilinceye kadar buradayız" dedi.
 
Meclis idari yöneticilerinden biri annelerin yanına gelerek eylemlerine son vermelerini istedi. Annelerin yanıtı ise, "Evlatlarımızın ölümüne seyirci olmayacağız. Bir yere gitmiyoruz" oldu.
 
Uzun süre eylemlerini sürdüren tutsak anneleri, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından Meclis'te başlattıkları oturma eylemine son verdi. 
 
Anneler bekleyişlerini Meclis HDP grup katındaki toplantı salonunda sürdürüyor.