24 Eylül 2024 Salı

Tutsak aileleri: Hükümet kandırmaktan vazgeçip tecridi kaldırsın

Hapishanelerde süren açlık grevi ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için 9 gündür alanlarda olan tutsak aileleri, hükümetin kendilerini kandırmaktan vazgeçip, tecridi kaldırmasını istedi.
Adana'da tutsak anneleri, hapishanelerde süren açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek amacıyla 9 gündür İnönü Parkı'nda bir araya gelerek oturma eylemi yapıyor. Polisin ablukasına ve engellemelerine rağmen anneler her gün 12.00 ile 13.00 saatleri arasında parkta oturup, kamuoyunu duyarlılığa çağırıyor.
 
Polis kalkanlarla parkta bulunanlarla anneler arasında etten duvar ördü. Bugünkü eyleme HDP Milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir ve Tülay Hatimoğulları'nın yanı sıra HDP, HDK, TUAYDER yöneticilerinin annelerin yanına geçme girişimleri polis tarafından engellendi. Polisin engeline rağmen yöneticiler parktan ayrılmadı.
 
Polislerin, "Adalet Bakanlığı açıklama yaptı. Daha ne istiyorsunuz?" sorusuna anneler, "Adalet Bakanlığı 3 gündür medyada yalan söylüyor. Tecrit kalkmadı, devam ediyor. Tecrit kalkmayana kadar alanları terk etmeyeceğiz. Siyaset yapmasınlar, doğruyu söylesinler. Bizleri bu hale getirenleri sorgulayın. Biz buraya boşu boşuna gelmiyoruz" diye yanıt verdi.
 
'DUYUN ÇIĞLIKLARIMIZI'
 
80 yaşındaki Latife Aydın, elindeki baston ve yakınlarının desteğiyle her gün parka gelip, açlık grevinde olan oğlu ve torununun ölmemesi için haykırıyor. Bugün de parkta barışı ve demokrasiyi haykıran Aydın, tutukluların her geçen gün ölüme bir adım daha yaklaştığını ve yaşanacak ölümlerden Cumhurbaşkanı ile Adalet Bakanlığı'nın sorumlu olacağını vurgulayarak, "Kulaklarını ve gözlerini açsınlar; annelerin çığlığını duysunlar" dedi.
 
'TECRİDE SON VERİN'
 
Sürecin daraldığını dile getiren annelerden Nejla Kocaman, hükümetin kendilerini kandırmaktan vazgeçip, seslerini duymalarını istedi. Kocaman, bu zulmün son bulmasını, annelerin sesinin kesilmeyeceğini ve tüm annelerden destek istedi. Kocaman, hükümete tecride son verme çağrısı yaptı.