24 Eylül 2024 Salı

Türk devleti Zap'ı onlarca kez bombaladı

Türk devletinin 20 Temmuz'dan itibaren yoğunlaştırdığı saldırılarda bölgede şiddetli çatışmalar yaşandığı ve onlarca kez bombardıman yapıldığı öğrenildi.

Türk devleti, Medya Savunma Alanları'nda bulunan Zap bölgesini dün geceden itibaren onlarca kez bombaladı.

20 Temmuz'dan itibaren Zap bölgesinde yeni bir işgal saldırısı başlatan Türk devleti, savaş uçaklarıyla Batı Zap bölgesini onlarca kez bombaladı. Bölgede askerler ile gerillalar arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtildi.

Batı Zap bölgesi savaş uçaklarıyla bombalanırken, Türk ordusunun Girê Cûdî bölgesine helikopterlerle asker indirmeye çalıştığı öğrenildi. Bölgede çatışmalar devam ediyor.

Çatışmalar esnasında gerillaların 2 Skorsky helikopteri hedef aldığı belirtilirken, ANF'de yer alan haberde 3 askerin öldüğü bilgisi yer aldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 24 Temmuz'u 25 Temmuz'u bağlayan gece Girê Cûdî ve Batı Zap bölgesinde yaşanan çatışmalarla ilgili şu bilgileri açıkladı: "Yoğun bombardımanlardan sonra Girê Cûdî Direniş Alanı'nın farklı yerlerine helikopterler ile indirme yapmaya çalıştı. Güçlerimiz büyük bir cesaretle bu helikopterlere 19 kez müdahale etti ve 2 Skorsky helikopterini darbeledi. Güçlerimizin eylemleri sonucunda; 4 işgalci cezalandırıldı ve 1 işgalci yaralandı. Aynı zamanda 1 mobese kamera sistemi ve cephanelik imha edildi."