24 Eylül 2024 Salı

Türk devleti işgal bölgelerine duvar örüyor

Efrîn-Suriye İnsan Hakları Örgütü'nün resmi internet sitesinde yer alan habere göre Türk ordusu Efrîn'in güneyinde bulunan Kîmarê ve Beradê köyleri arasında duvar örüyor.

ANHA'nın Efrîn-Suriye İnsan Hakları Örgütü'nün resmi internet sitesinde dayandırdığı haberine göre, işgalci Türk ordusu Efrîn'in güneyinde bulunan Kîmare ve Beradê köyleri arasında yüksek duvarlar örüyor.

Haberde, Türk devletinin duvar için kullanılan beton blokları ağır iş araçlarıyla işgal altına tuttuğu Şerewa'nın köylerine taşındığı belirtildi. Kimarê köyünde çok sayıda askeri üs kurarak yerleşen işgalci Türk ordusu, bu üslerden Şera, Şerawa ve Şehba Kantonlarına bağlı Efrîn'li göçmenleri hedef aldığına dikkat çekildi.

İşgalci Türk devleti 2019 yılında da, Kîmarê, Beradê, Mêramîn ve Cilbirê köylerini Suriye'den ayırmak için çevrelerine duvar örmüştü. Efrîn-Suriye İnsan Hakları Örgütü, Türk devletinin işgal ettiği bölgelere ördüğü duvarlara, teller, termal kameralı kuleler, kızıl ötesi kameralar, gece görüş dürbünleri, radar ve kablosuz anti-sinyal cihazların yanı sıra silah sistemleri ve özel lazerler yerleştirdiğine dikkat çekti.